Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ADALET CİNGÖZ

Bienale paralel kimin hastası olacağız?

İstanbul Bienali, şüphesiz büyük bir izleyici kitlesini İstanbul'a taşıyor. Bu da İstanbullu galericiler için kendilerini tanıtmak ve uluslararası ataklar yapmak için büyük bir fırsat yaratıyor. Galericiler bu yüzden tatil yapamadı. 17 Eylül'de İstanbul'a ayak basacak profesyonel çağdaş sanat dünyası insanlarına neler göstereceklerini planladılar. Ufak ufak herkesin aşağı yukarı programı belli oldu... Bu yazının konusu da onlar... Kimin neyi göstermeye karar verdiği.. Galeri Nev örneğin Canan Tolon solosuyla bienale paralel sergisini açıyor. Tolon'un Reflex başlıklı kişisel sergisi, kendi deyişiyle tekrar üzerine kuruluymuş.
Rampa ise Ergin Çavuşoğlu'ndan yana tercihini kullanmış. Başkalık başlıklı sergi Çavuşoğlu'nun eski ve yeni çalışmalarını İstanbul'da ilk kez bu kadar kapsamlı bir sergide bir araya getiriyor. ArtSumer, yeni sezonu ve bienali Karaköy'deki yeni mekanında karşılıyor. ArtSumer'in kadrosunda göze çarpan yeni isim Galeri Non'dan geçtiğimiz yıl ayrılan Tayfun Serttaş. ArtSumer, bienale paralel olarak iki karma sergi düzenliyormuş. Daire Sanat da bienali karma bir sergiyle karşılıyor. Kadroda dikkati çeken yeni isimler, Ragıp Basmazölmez ve Zeynep Bingöl Çiftçi. Kişisel hem de değil karma serginin ismi...
Nişantaşlı galeri Çağla Cabaoğlu, Server Demirtaş solosuyla yeni sezona ve bienale merhaba diyecek. Server Demirtaş solosu, galerinin tam karşısında açılacak yeni ikinci yerinde gerçekleşiyor. Şubeye doyamayan Cam galerinin Akaretler şubesi de karma sergi yapıyor. Galerist'in bienale paralel büyük projesi için seçtiği ikili ise Mentalklinik. Jerome Sans'ın küratörlüğünü yapacağı sergi That's Fucking Awesome için belirlenen mekan Hasköy İplik Fabrikası.
Serginin tanıtım bülteninde Mentalklinik, "kötü şöhretiyle ün salmış bir sanatçı ikilisi" olarak tanıtılmış. Bu da yetmemiş anlaşılan "Mentalklinik'in hastası olmaya hazır mısınız?" gibi bir ibareye yer verilmiş bültende.
Galerist'in sergi bültenleri galerinin yönetiminde yaşanan gelişmelere paralel olarak şekilleniyor anlaşılan... Sormasalardı aklıma hiç gelmezdi... Acaba hangi sanatçının hastası olmaya hazırım diye... Hâlâ düşünüyorum kara kara...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA