Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ADALET CİNGÖZ

Her ölüm unutmamaktır

Kaplan gideli tam iki yıl oldu. Ömer Uluç'un yokluğunda koca iki yıl. Margarite Yourcenar, Hadrianus'un Anıları romanında ölümün unutkanlıklara yönelik bir küfür olduğunu yazar. Belki de... Ne var ki unutamamak, unutmamak da var... Ölenin bir hayata kaç kişi sığdırdığı belki bu unutuşu engelliyor. Ölenin hayatında nasıl güldüğü, güldürdüğü, sohbetleri, jestleri, sıcaklığı, cömertliği belirliyor ardında kalanların unutgan olup olmayacaklarını.
Ölüme sağlam bir küfür savurup savuramayacaklarını...
Gülüşmeler, küçük konuşmalar, büyük cümleler, geceler, uzun geceler, büyük ikindi biraları eşliğindeki sohbetler, tüketilen mezeler, atölyenin beyaz ışığında akrilik boya kokuları içinde geçen anılar, başkasına ve bize ait alıntılar... Düşünüyorum da Ömer Uluç'un yokluğu, varlığını güçlendiriyor. Hele şimdi ardında kalan, onu hepimizden çok iyi tanıyan karısı, sevgilisi Vivet Kanetti'nin bugün itibariyle yayına güncelleyerek açtığı web sitesi www. omeruluc.com sayesinde büyük sanatçının ardından her birimiz daha kolay küfür savurabileceğiz ölüme...
Güncellenen web sitesine geçtiğimiz Ocak ayında İKSV Salon'da gerçekleşen anma gecesinin ses kayıtları yüklenmiş. Nalan Kuriç'in ağzından Uluç'un en sevdiği şair Dylan Thomas'ın The Fern Hill'i... Ekin Saçlıoğlu'nun o nefis konuşması... Seda Yörüker'in Uluç'la ilgili söyledikleri... Hepsi sitenin güncellenmiş yeni halinde bir tık uzağımızda. Vasili'yi görmek en büyük sürpriz oldu bana... Ölüme meydan okumam için bir kez daha... Vasili'nin fotoğrafı yetti. En son Ömer Bey bana Tophane'li Vasili'nin okuduğu gibi bir şarkı okumayı denemişti çünkü... Hatta Yüksel Arslan da vardı o gün yanımızda. Teyp de açıktı. Bugün birazdan o kaydı Vivet Kanetti Uluç'a şükranla teslim edeceğim. Bütün Ömer Uluç sevenlerine, onun yokluğuna meydan okumamıza yardım ettiği için, arşivleri bin bir şefkatle tarayıp, onun anısını unutkanlardan koruyup ve unutacaklardan alıkoyduğu için ona teşekkür edeceğim. Sonra Beyoğlu'na çıkıp Kartal sokaktaki Urban'a gideceğim. Dostumla en çok kafa çektiğimiz bara. Onu sevenleri masama beklerim. Bu gece biralar benden!
Not: www.omeruluc.com sitesinin tekrar hazırlanmasında geceli gündüzlü çalışan başta İGOA dijital reklam ajansından Zafer Malkoç ve Mahmut Özdil olmak üzere bütün ekibi tebrik ederim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA