Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Edirneli kızların süslü süpürgeleri

Turizm Rehberleri Birliği (TUREB) 21 Şubat Dünya Rehberler Günü'nde 'sürdürülebilirlik ve otantiklik' açısından turizmin en iyilerine ödüller verecek.
Adaylardan bazıları ise şöyle: Çevresel korumada Eskişehir Odunpazarı Evleri... Kültürel korumada, Perge'de Bir Sütun da Sen Dik Kampanyası... Otantik mutfakta, Kuru Kahveci Mehmet Efendi... Benim en çok ilgimi çeken, otantik ürün dalında "Edirne'nin Aynalı Süpürgeleri" oldu. Süpürge genç kızın çalışkanlığını, ayna ise güzelliğini simgeliyormuş. Bu süslü süpürgeler aydınlık ve uğur getirmesi için evlenecek olan kızın çeyizine konuyor ve yaşam boyu saklanıyormuş.
Fotoğrafını gördüğünüz tipte eski süpürgeler hâlâ kullanılıyor. Modern kent kadınları ise bunları çoktan bıraktı. Evlere 'gündelikçi' geldiğinden beri elektrik süpürgesine el atmıyorlar. Ama eğer TUREB bu kategoride ödülü 'Aynalı Süpürgeler'e verirse; hiç kuşkunuz olmasın bir heves satın alıp 'rustik obje' olarak duvara filan asarlar.
Sahi: 'Senin için saçımı süpürge ettim' deyimini en son ne vakit işittiniz?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA