Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Çocuklara tüyolar!

Efendim, İngiliz The Times gazetesi, çocuklarıyla baş edemeyen aileler için bazı 'radikal' tavsiyelerde bulunmuş. Peki ama kimse çocuklardan yana çıkmayacak mı? İşte öneriler ve karşı öneriler:
Öneri: Çocuğunuz her suç işlediğinde, harçlığının bir kısmını geri alın.
Karşı öneri: Çocuklar! Tedbirli olun, harçlığınızın bir kısmını biriktirin. Ama bunu sakın velinize söylemeyin.
Öneri: Sebze yemek istemiyorsa sınırsız çikolata, cips ve hamburger verin. Bir süre sonra sebze yemek 'isyan' demek olacak ve çekici gelecektir.
Karşı öneri: Doğru bir öneri ama taviz vermeyin. Çikolataları arkadaşlarınızdan alacağınız sebze ve meyvelerle değiş tokuş edin. Böylece uzun süre direnebilirsiniz.
Öneri: Sabahları kıyafetlerini giymesi sorun oluyorsa, okuluna pijamalarıyla götürün. Bu onu utandıracaktır.
Karşı öneri: Aldırmayın. Okula öyle gidin ve öğretmene annenizin giysilerinizi yıkamadığını, bu yüzde okula pijamayla gelmek zorunda kaldığınızı söyleyin. Asıl utanan o olacaktır.
Öneri: Tabağındaki yemeği bitirmiyorsa, hiçbir şey yedirmeden yatırın.
Karşı öneri: Hazırlıklı olun, bir kenara bisküvi, gofret filan gizleyin. Hem zaten bu öneri "sınırsız çikolata, cips, hamburger verin" önerisiyle çelişiyor.
Öneri: Çocuğunuza yemek pişirme, temizlik yapma gibi görevler verin.
Karşı öneri: Yemeğe avuç avuç tuz koyun, temizlik yaparken 'yanlışlıkla' kovayı devirin. Bir daha böyle bir ceza vermeye cesaret edemeyeceklerdir.
Öneri: 24 saat içinde toplanmayan oyuncakları çöpe atın.
Karşı öneri: Her oyuncağa karşı siz de annenizin güzellik kremini ya da parfümünü çöpe atın. Unutmayın: Onlar, sizin oyuncaklarınızdan daha pahalı.
Karşı önerileri uygulayarak ya da kendi yaratıcılığınızı kullanarak velinizi kısa sürede yola getirebilirsiniz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA