Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Asıl karıştıranlar kim?

Dün, 'Dizi izleyicisini çocuk yerine koymayın, Aliye ile Sanem Çelik'i karıştırdığı filan yok' dedik.
Peki 'gerçek insan' ile 'kurgu karakteri' birbirine karıştıranlar kimler? Evet böyleleri var ama onlar bunu samimi bir biçimde değil, 'bilinçli-niyetli' bir şekilde yapıyorlar. Şöyle:
* Gerçekle kurguyu öncelikle dizisi tutan oyuncu karıştırıyor. Hayır, Genco Erkal'ın ' Bir Delinin Hatıra Defteri'ni oynadığı dönemde yaşadığı gibi, sanatçının rolüyle özdeşleşmesinden söz etmiyorum. Kastettiğim, mesela halkın sevgisi karşısında, 'Polat Alemdar' tavırları sergileyen Necati Şaşmazgiller ; Çakırlaşan, Oktay Kaynarcagiller.
* Kuruluşlarının reklamını yapmak isteyenler dernekler, özel okullar filan karıştırıyor. Çocuksuz Pınar Altuğ'a, ' Yılın Annesi' ödülünü verdiler. O da, yukarıdaki maddeye uygu davranarak ayıla bayıla aldı!
* Medyacılar karıştırıyor: Sanem Çelik olayı patlak verdiğinde, ' Ne yaptın Aliye' diye başlık atıyorlar. Amaçları elbette sadece rakip kanalın yüksek reytingli dizisini vurmak değil, mesleğin gereği tansiyonu yükseltmek.
* Dizinin reytingi düşmeye başlayınca, zevahiri kurtarmak isteyen yönetmenler, yapımcılar ya da TV sorumluları karıştırıyor: ' Efendim özel yaşamına dikkat etmediği için işine son verdik .' Lafı uzattık. Konunun, mesela, ' izleyicinin kurgu karakterle özdeşlemesi' ya da ' reklamlarda kullanılan ünlüler' gibi daha nice yönü var. Başka sefer onları da ele alırız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA