Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

İşte size 'manevi imtiyaz' örneği

Demokrasi nerede başlar? "Sandıkta..." dersek, herhalde yanlış olmaz. Peki, bir soru daha: Demokrasi nerede biter? Yani demokrasinin uzandığı son nokta neresidir?
Örneğin perşembe günü İstanbul'da başlayan NATO Gayrı Resmi Savunma Bakanları Toplantısı' nın demokrasi ile bir ilgisi var mı?
Elbette var: Savunma bakanları "seçilmiş" ya da seçilmişler tarafından görevlendirilmiş kişiler.
Kurulduğundan beri yaptığı onca yalan yanlış işe karşın, NATO demokrasiyi benimsemiş bir kuruluş. (Çünkü patronu ABD!)
O nedenle NATO protokolünde savunma bakanları, genelkurmay başkanlarından önde gelir.
Bu da gayet normal: Çünkü NATO ülkelerinde genelkurmay başkanlıkları, savunma bakanlıklarına bağlı. Türkiye hariç!
Bizdeki protokol kurallarına göre, GK başkanı, savunma bakanının önünde: Hem de çok önünde! Sıralama şöyle:
1) Cumhurbaşkanı, 2) Başbakan, 3) Meclis Başkanı, 4) GK Başkanı, 5) Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı, 6) Eski Cumhurbaşkanları, 7) AYM Başkanı, 8) Yargıtay Başkanı, 9) Danıştay Başkanı, 10) Bakanlar Kurulu Üyeleri, 11) Kuvvet Komutanları, 12) Orgeneraller ve Oramiraller.
Sonuç: Ne zaman NATO protokolünün geçerli olduğu bir toplantı yapılsa, bizim GK Başkanları arazi olur. Maazallah, savunma bakanının arkasında dikilirken fotoğrafı çekilir filan...
Kendisi bunda bir sakınca görmese dahi silah arkadaşları kızar, "Bu sivilleri başımıza çıkarma, hadlerini bilsinler" der. Değil mi efendim!
(Not: NATO müzakerelerinde ise diğer ülkelerin savunma bakanları masa başında, GK başkanları ise onların "arkasında" otururken... Bizimkiler "yan yana" oturarak komiklik yapıyorlar.)
Perşembe günü de aynısı olmuş, toplantının ev sahibi Türkiye olmasına rağmen, GK Başkanı Org. İlker Başbuğ ortalıkta gözükmemiş. (Ne kadar önemli bir başka işi olduğunu açıklarsa... Sizi bilmem ama ben inanmam.)
Burada defalarca, "maddi ve manevi imtiyazlarını kaybetmemek için, Türkiye'nin demokratikleşmesini istemiyorlar" demedim mi?
Bundan âlâ manevi imtiyaz mı olur?
Demokrasinin ilk durağı sandıktır ama son durağı yoktur. Bunu bildikleri için de, durdurmak için treni raydan çıkarırlar!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA