Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Rant yaratalım!

Aklıma gelmişken: "Rant yaratıyorlar" söyleminden bıkmadınız mı?
"Üçüncü Köprü yapılsın mı, yapılmasın mı" diye tartışıyoruz mesela... Hemen birileri çıkıp, bilmiş bilmiş, "Rant yaratmak için bunu yapıyorlar" diyor.
Yani aslında yeni bir köprünün inşa edilmesi gerekmezmiş ama... Hükümet kendine yakın çevrelere para aktarmak için böyle projeler üretiyormuş.
İşin ironik tarafı, bu söylemin istisnasız her zaman doğru gözükmesi... Baraj, havaalanı, otoyol, köprü ya da kültür merkezi... Bu tip tüm kapsamlı girişimler rant yaratır. En azından orada arazisi olanın cebine ekstra para girer.
Tamam ama kafayı buna takıp, "Aman rant yaratmayalım" derseniz... Hiçbir yatırım yapamazsınız. Çünkü böyle projeler asla gizli kalmaz. Projeyle uğraşan siyasetçiler, bürokratlar, teknikerler en azından yakınlarına bundan söz eder. O dostlar da değerlenecek arazileri kapatır.
Hatta bu işlerin peşinde özellikle koşan... Yatırımcı bakanlıklarda yuvalanan ve siyasetçilere, bürokratlara para yedirerek yeni projeleri herkesten önce öğrenen gruplar (çeteler!) vardır.
Özetle, "rant yaratıyorlar" lafı, "bir gün yağmur yağacak" demekten farklı değil...
Ben genellikle tersini düşünürüm:
Eğer birileri "rant yaratıyorlar" diye bağırmaya başlamışa; başka birileri önemli yatırımlar yapıyordur. Sevinirim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA