Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

"Bir soru üzerine..."

Cuma günü Milliyet'in internet sitesinde pabuç kadar, "AB'den Başbuğ açıklaması" haberi vardı. Tabii kocaman bir İlker Bey fotoğrafıyla birlikte...
Aynı sitede, daha sonra benzeri bir irilikte, "ABD'den Türkiye'ye Başbuğ çağrısı" haberi görüldü. Fotosu yine kallavi...
Bu haberler "Vay canına!" dedirtiyor insana: "GK Başkanlığı çoktan bitmesine rağmen Başbuğ, Batı'da hala önemsenen bir askermiş meğer..."
Halbuki o haberlerin "içi" okunduğunda, ortada bir "açıklama" ya da "çağrı" olmadığı net biçimde anlaşılıyor. Sadece "bir soru üzerine" verilmiş... İnsan haklarına ve hukuka atıfta bulunan standart cevaplar var ortada.
Basın toplantısının gündeminde Başbuğ yok aslında. Soru-cevap bölümündeki "bir soru üzerine" veriliyor o mutat cevap.
Bu numarayı "askerci" medya çok yapıyor. Batılı yetkilinin basın toplantısında o soruyu sor(du)ruyor... Sonra da aldıkları sıradan cevabı şişirerek, Türkiye kamuoyunu maniple etmekte kullanıyorlar.
Ben bunu yapanları değil, liberaldemokrat- solcu-muhafazakar medyacıları anlamıyorum. Deşifre etmek yerine haberi "ABD uyardı" filan diye sunarak, askercilerin dümen suyuna giriyorlar. Şuursuzluk!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA