Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

1 Mayıs koalisyonu

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Eskişehir'deki Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerine yaptığı konuşmada...
"Biz zannettik ki Cumhuriyet barolarda korunur, günde beş vakit laiklikten söz ederek laiklik korunur" dedikten sonra lafı orduya getirmiş: "Biz zannettik ki o güçlü ordu bizi korur. Ama artık TSK yerine Türk silahsız kuvvetleri var. Siz Türk silahsız kuvvetlerisiniz. Bu yüzden durmadan çalışacağız."
CHP zihniyeti bizim yıllardır söylediğimiz noktaya nihayet geliyor:
Ordudan medet ummayacak. Sokağa inecek. Gücünü seçmenden alacak. Politikasını halkın taleplerine ve değerlerine göre ayarlayacak.
İşte yapması gereken bu kadar basit ama bir o kadar da zahmetli: Yeni ittifaklar, yeni bağlantılar kurmak, eskilerini de tazelemek zorundalar.
Ben CHP'nin önümüzdeki dönemde kendi solundaki kesimlerle daha yoğun ilişkilere gireceğini tahmin ediyorum. (CHP ne kadar "sol"? O da ayrı bir tartışma konusu tabii.)
"Kim bunlar" derseniz: İşte bugün 1 Mayıs'ı kutlayan kesimler...
Zülfü Livaneli, Aylin Aslım gibi şarkıcıların Grup Yorum konserine katılmalarını, tam da bu sebeple önemsemiştim. Alttan alta CHP ile Dev-Sol yakınlaşması diye de görebiliriz bunu. Önümüzdeki dönemde başka arayışlar olacaktır.,
Ancak bu tip girişimlerde, orduya sırtını dayayan CHP "Siz bize destek olun, biz de bir şeyler yaparız sizin için" demiştir genellikle.
Ama küçük gruplar bundan böyle somut tavizler bekleyecektir CHP'den: Bazı arkadaşlarının milletvekili listesine konulması gibi...
1980 öncesinde "sokaktaki sol", CHP'nin kimyasını bozmuştu. Bakalım bu kez ne olacak?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA