Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Awacs haberinin anlamı

Uçuşa yasak bölge (UYB) sadece Patriot'larla kurulamaz.
Her türlü hava desteği gerekir..." demiştim. (1 Aralık) 'Her türlü hava desteğinden' kasıt nedir? Eski UYB uygulamalarına baktığımızda... Birleşik bir hava komutanlığı kurulduğunu... Patriot'ların, sadece savaş uçaklarıyla değil, Awacs'larla da desteklendiğini görüyoruz.
Sabah'ın pazar günkü manşeti ise şöyleydi: NATO'dan 20 Patriot bataryası talep etmiştik. Ancak 8 adet verilebiliyordu. Açığı kapamak için, Türkiye'nin, ABD'ye ait, en ileri erken uyarı ve kumanda uçağı Awacs'ları da kullanmasına karar verilmişti. (Ceyda Karaaslan'ın haberi)
Kimse kimseyi kandırmasın:Türkiye elbette Patriot ve Awacs'lardan yararlanacak ama onları kullanmayacak...
ABD ve biz de dahil müttefikleri, Suriye hava sahasının bir bölümünde UYB ilan etmeye hazırlanıyor. Böylece Esad'ın hava üstünlüğü felç edilecek. Özgür Suriye Ordusu'nun başarı ihtimali çok yükselecek.
Ancak... Bu kapsamlı hazırlık, kamuoyuna "Suriye, Türkiye'ye saldırabilir... Tedbir alınıyor" diye sunuluyor. 'Kimyasal' diyecekler, 'Bomba düştü' diyecekler, UYB'yi kuracaklar.
Not: Esad'ın gönderilmesine karşı değilim; zaten bu saatten sonra dikiş tutmaz. Benimkisi işin aslını anlamaya çalışmak.




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA