Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

İşte pembe haber

Son günlerde duyduğum en iyi haberlerden biri... Başbakan Davutoğlu'nun, Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü öğretim üyesi Prof. Emine Nur Günay'ı danışman olarak seçmesi oldu.
Bu haberin nesi güzel? Danışman'ın BÜ'lü olması mı? Ondan çok daha önemli bir özelliği var Prof. Günay'ın: "İnovasyon" alanında uzman... Üniversitenin, İnovasyon ve Rekabet Odaklı Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü... Dünya ekonomisinin geldiği şu aşamada... İcat ve inovasyon yapmayan bir ülkenin, büyüme şansı yok... Sanayi ürünü veya tarımsal ürün... Hiç fark etmez: Ürünün içine ileri teknoloji yani bilim koyacağız. Ancak böyle yaptığımızda, kilosu bir buçuk dolara gelen ihraç ürünlerimizi, Almanya gibi kilosu dört dolara satabiliriz.
Bu amaca ulaşmak için de... Kaynaklarınızı müteahhit nesil, köşe dönücü nesil, dindar nesil, milliyetçi nesil yetiştirmekten ziyade... Bilimci nesil, icatçı nesil, inovasyoncu nesil yetiştirmek için harcayacağız. Aksi halde yerimizde sayarız.
Not: İnovasyon sadece, bilim ve teknolojiden yararlanarak yeni ürünler tasarlamak değil. Maliyeti düşüren, satışı artıran organizasyon yenilikleri de inovasyona dahildir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA