Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Two minutes!

Çok söyledik, ruh hastalarının çöp tenekesine dönüşen Twitter benzeri sitelerdeki "özgürlük süsü verilmiş" serkeşliğin, başıboşluğun, ölçüsüzlüğün çok kişinin başına iş açacağını... Ağzına geleni yazarsan, başına geleceklere de katlanırsın.
Yıldız Tilbe bir twit atmış, "Allah Hitler'den razı olsun, bunlara az bile yapmış" demiş.
Bunlar dediği, elbette Gazze'ye vahşice saldıran ve napalm bombası bile kullanmaktan utanmayan İsrail ordusu.
Ama "bunlar" diye genelleyince Yahudi düşmanlığına, ırkçılığa dönüşüyor. (Hitler bir İsrail ordusunu karşısına alıp erkekçe dövüşmemişti ki...) Yıldız Tilbe bu twiti "harman olduğu" bir bunalım sırasında mı atmış yoksa "kafasının güzel olduğu" bir ara mı, bilemem.
Google'a sorunca da "orta ikiden terk" olduğunu öğreniyoruz. Gecekonduda büyümüş bir Kürt ve Zaza olduğu bilinir.
Acaba birisi çıkıp da "Allah o Mustafa Muğlalı'dan razı olsun, bunlara az bile yapmış" deseydi hoşuna gider miydi?
Öyle ya da böyle, çok tepki gördü. Yahudi cemaati ateş püskürüyor. Bakalım "nefret suçu" kapsamında yargılanacak mıdır?
Gene hep söyleriz, "Yahudi düşmanlığı" başka şeydir, "İsrail devletinin bazı politikalarına karşı olmak" başka...
İsrail'in Filistin politikasına karşı olan çok Yahudi vardır, en başta beş yıl önce kaybettiğimiz, ünlü Varşova Gettosu ayaklanmasının kahramanlarından, insanlık onurunun yiğit temsilcisi, yaşlı bilge Marek Edelman... Daha bir meşhurlardan örnek isterseniz, ünlü piyanist ve orkestra şefi Daniel Barenboim...
Yani, "anti-sionizm" başka şeydir, Yahudi halkına düşman olmak başka şey.
Fakat arada çok ince bir çizgi vardır!
Farkında olmadan o çizginin bir yanından öbür yanına geçiverirsin!
Bilinç düzeyine, zeka seviyene ve yüreğine kalmıştır.
Benim çocukluğumda, "eh, koskoca 'Alaman reisicumhurunun' bir bildiği vardı herhalde canım" diye konuşan yaşlı ahmaklar vardı...
Bunlar aslında Yahudi düşmanı değillerdi, alt tarafı bir Yahudi tacirden aldığı mal bozuk ya da çürük çıkınca kafası kızıp "çizginin öbür yanına geçiveren" cahillerdi.
Oysa hiçkimseden, bir Müslüman satıcıdan aldığı malı beğenmeyince "Allah o haçlılardan razı olsun, az bile yapmışlar" cümlesini duymadık!...
Her kafası kızdığında "efendim Hitler bunların hepsini bire kadar kıracaktı ama ömrü vefa etmedi" şeklinde tepki vermek, "ben cahilim, kafam da çalışmıyor" demekle eşanlamlıdır.
Neye karşısın hemşerim? Yahudi halkına mı, İsrail devletine mi?
İsrail'in devletine mi, o sırada iktidarda bulunan hükümetine mi?
İsrail devletinin politikalarına mı, yoksa bizatihi varlığına mı?
O toprakları Yahudi ve Arap halklarının kardeşçe paylaşmasını mı istiyorsun, yoksa İsrail devletinin hepten ortadan kalkmasını mı?
Devletinin mi yıkılmasını istiyorsun, halkının mı yokolmasını?
O zaman lafını tart da konuş. Aklın ermiyorsa, o beğenmediğin Tayyip Erdoğan'a bak da hizaya gel: Yahudi halkıyla hiçbir sorununun olmadığını, İsrail'in "hükümetine" karşı çıktığını ısrarla belirtmişti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA