Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Son numaraları

Postalcılara acıyorum:
Onları kendi adamları bile ciddiye almıyor. Ortalıkta birer "dinozor fosili" gibi dolaşıyorlar. (Patron da ciddiye almıyor, çoktan kovacak da, ah o yılların birikmiş kıdem tazminatı olmasa...)
Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'a karşı ciddi ciddi İlber Ortaylı'nın aday olmasını istediler, kimse gülmedi bile. (Yalnızca hoca "mütehassis olduğunu" belirtti.)
Biz de Muazzez İlmiye Çığ'ı önerdik de gırgırına, hiç olmazsa birkaç kişi gülümsedi. (Tüh be, "pamuk dede" niçin aklıma gelemedi o zamanlar, Hayrettin Karaca?) İhsanoğlu'nu hiç beğenmediler, CHP'nin faşist kesimini ikinci ve yeni bir aday çıkarması için kışkırtmayı denediler, altı kişiyi etkileyebildiler. Hükümleri altı mebusa geçiyor hepi topu, birkaç da çişini tutamayan emekli memura.
Şimdi, yumurta kapıya gelince, seçime iki hafta kala, düşünebildikleri son çareye başvurmaya, ona sığınmaya çalışıyorlar: Seçimi boykot!
Vallahi bu boykota Türkiye Komünist Partisi katılıyor, daha ne işte? (Tuhaf bir şekilde postalcılar TKP'yi severler, TKP'nin doksan yıl postaldan ne çektiğini görmeye hiç yanaşmazlar.) Böyle olmazmış...
Muhalefet partilerinin ayağa kalkmaları, kamuoyunu silkelemeleri, işi seçimleri boykot etmeye kadar götürmeleri gerekirmiş...
Neden? Kaybedecekleri garanti de ondan.
Bu tavır, yeteneksiz avukatların duruşmada sıkışınca "cüppe atmalarına" benziyor.
Ya da mahalle karısının, dostuyla yolda yürürken kavga çıkınca kaldırıma çanta atmasına...
Yani seçmen, Kılıçdaroğlu'nun emir ve direktifleri doğrultusunda "tıpış tıpış" sandık başına gideceği gibi, bu kez gene bir emirle, tam tersine tıpış tıpış gezmeye gidecek!
Hesap şu, üstelik yeni bir hesap da değil:
Muhalefet seçimi boykot ederse, Erdoğan "anormal" bir oy oranıyla kazanacak...
Örneğin yüzde 95 falan...
Böylece ortaya "şaibe" çıkacak. Bunlar da rahat rahat çamurlarını atabilecekler: Bu oran inandırıcı değildir. Hile var!
Akılları sıra bizim cumhurbaşkanlığı seçimini Mısır seçimine benzetecekler, Mareşal Abdülfettah'ın (Sisi) manyak bir oranla kazanmış olmasını hatırlatacaklar...
Ya da Saddam Maddam işte, örnek çok...
Fakat boykot gerçekleşse bile istedikleri, "ideallerindeki" orana ulaşamazlar.
Çünkü seçmenin tamamı parti emriyle hareket etmez.
Nasıl İhsanoğlu'nu beğenmeyen birçok CHP ve MHP taraftarı oyunu Demirtaş'a ya da Erdoğan'a vermeye hazırlanıyorsa, "gitmeyin" denildiği zaman inadına gidecek de çoktur.
Bir ölçüde boykot moykot olursa, Erdoğan seçimi elbette daha rahat kazanır ama onların umduğu oranla değil, yüzde 70'le, yüzde 80'le falan kazanır.
O zaman da hem bunların sesleri kesilir, hem de Erdoğan zaferine daha bir parlaklık katmış olur.
Yani, işleri öyle de kesat böyle de kesat.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA