Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Acınacak haldesiniz

Amigo basın çok sıkıntıda... Şöyle göğüslerini gere gere "seçimi CHP kazanır" palavrasını sıkamıyorlar, okuyucu bir yeriyle güler...
Bu yüzden umutlarını yıllarca küfür ettikleri Kürt politikacılarına bağladılar, bütün dertleri "Kürt Çipras'ı Selo'nun" barajı aşması, AKP'nin anayasa yapacak çoğunluğa ulaşmasına engel olması...
Fakat sayfaları da doldurmak gerekiyor. Keçi boynuzu ve incir çekirdeğiyle!
Bir yandan Kılıçdaroğlu'na akıl verirken bir yandan CHP'yi yıkamak da şart.
Bakın ne olmuş: Bir grup CHP'li genç (grup dediysek dört kişi ha) kalkmış Atina'ya gitmiş. (Bana gelselerdi onlara "Athinaikon" meyhanesini tavsiye edecektim, Yunan Komünist Partisi genel merkezinin de hemen yanındadır... Pire'de de balık istiyorlarsa "Botsaris", diğer deniz ürünleri için de "Jimmy and the Fish"... Ötekileri boşversinler.)
Efendim, Çipras o gece çok yorgunmuş, parlamentoda güvenoyu tartışmaları çok yoğun geçmiş... Saat da gecenin ikisi...
Fakat kendisini CHP temsilcilerinin görmeye geldiklerini duyunca hemen yorgunluğunu bir kenara bırakmış! "Hemen gelsinler" demiş. Çocuklar da ona Kılıçdaroğlu'nun selamlarını iletmişler. "Benden de selam söyleyin" demiş
Vay be... CHP'nin sol olduğunu böylece Çipras bile kabullenmiş, ünsiyet peyda ediyor!
Bunları yazıyorlar yahu ciddi ciddi...
İkinci soytarılık İstanbul'da. Evvelce de yazdığımız gibi, şimdilik CHP genel başkanlığına ısınma turları atan Murat Karayalçın, 40 bin kadın parti militanının kapı kapı dolaşıp 4 milyon eve "hediye paketleri" dağıtacaklarını yeniden doğrulamış. (Bu kadınların hepsi Elizabeth Hurley'e benzemez, şansınızı zorlamayın demiştik.)
Paketlerin içinde ne olacağını da açıklamak zorundadır.
Ki, sonra bir münafık çıkıp "CHP cahil halkın oylarını kömür ve makarna dağıtarak satın alıyor" falan demesin!
Karayalçın peynir mi dağıtacak, parfüm mü, bulaşık deterjanı mı, saç boyası mı, don lastiği mi, merak ediyoruz. "Sosyaldemokrat hediye" ne olabilir, bilmek istiyoruz.
CHP medyası işte bu gibi zırvalarla okurunu ayakta tutmaya çalışıyor.
Zırva bununla da bitmiyor: Hüsamettin Cindoruk (hayattaymış), merkez sağı ve solu topluyormuş... Haydi hayırlısı, belki parti bile kurarlar. Dört eğilimi birleştirirler.
Yemekli sohbet toplantısı... Daha doğrusu bir "desperados" zirvesi! AKP'ye karşı ne yapılabilir, onu görüşecekler.
Emine Ülker Tarhan da var, Birgül Ayman Güler de var, Ataol Behramoğlu da var, Can Ataklı da var, Süheyl Batum da var, Ümit Zileli de var, Yaşar Okuyan da var, Kemal Alemdaroğlu da var, Zekeriya Beyaz da var.
Gözlerimiz İlhan Kesici'yi de aradı, hele Rutkay Aziz ve Tarık Akan, onlarsız olmaz.
Görüşmeler sırasında sık sık "çiş molası" vermeyi ihmal etmeyiniz.
Hüsamettin Bey 82 yaşında (eh, Süleyman Bey de 91)...
Rahşan Ecevit'i niçin çağırmadınız? O hepinizden büyüktür. Üstelik onda prostat da yok, görüşmeler kesintiye uğramaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA