Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Madem Osmanlıca bilmezdin, neden çıktın ağaca?

Bodrum eskiden bir alkol ve seks cennetiydi. Mahalle baskısından çekinen, yakın çevresinden korkan, bu nedenle İstanbul'da "bozduramayan" Bodrum'a koşardı.
Ortalıkta ne iş yaptığı, kaç para kazandığı, ne zaman çalıştığı bilinemeyen birtakım sakallı adamlar ve yılın en az dört beş ayı yan gelip yatan çulsuz akademisyenler dolaşırlardı. Rakı bol, pansiyon ucuzdu. Çökertmeli eşkıya Halil'in ünlü türküsü de azıcık değiştirilerek "arkadaşım İbram Çavuş yoldaşlara emanet" şeklinde söyleniyordu. İçinde "Allah" geçmemeliydi...
Sonra bir uyuşturucu ve eşcinsellik cennetine dönüştü. "Enteller" de bu durumda Bodrum'dan kaçmaya baktılar. Fakat nereye sığınacaklar, nerede toplaşacaklardı?
Marmaris olamazdı, orası DYP'nin yani taşra tüccarının kalesiydi. (Buna karşılık Göcek de ANAP eğilimli daha "modern" tüccarın yazlığı.)
Çeşme de olamadı, orası da paralı pullu İzmir burjuvasının çöplüğüydü.
Seksenli yıllarda yıldızı kısa bir ara parlayıp sonra hızla sönen Kalkan çok sapaydı.
Eh, onlar da Alaçatı'yı keşfettiler.
İzmir havalimanından ulaşımı kolaydı, üstelik henüz bakirdi. İsteyen eski taş evlere bakıp bakıp kendince Rum muhabbeti de yapabilirdi, zeytinyağı ve kekik katkısıyla.
İstanbul enteli saldırınca ortalığı pıtırak gibi barlar kapladı, fiyatlar da beşe katlandı. Esnaf memnun, köylü şekvacı oldu. "Alaçatı bozuluyor" lafı da gündem maddesi.
Şimdi okudum, Alaçatı'da bir otel ve birkaç dükkân kapatılacakmış.
Ee, ne var bunda? Basit bir kasaba haberi. İnek kaybolursa belediye hoparlöründen anons edilir, İstanbul'un postalcı gazetelerinden değil.
O arazi Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilecekmiş. Sıkı durun, bir kısmı da Diyanet İşleri'ne!
Densiz gericiler, Alaçatı gibi "kurtarılmış" bir bölgede namaz mamaz kılmaya kalkacaklar! Vallahi beş vakit ezan bile okurlar da aydınları rahatsız ederler. (Kızıl boyun atkısı ve kalpakla dolaşmaya meraklı bir profesör "ezan duydukça kulağım tırmalanıyor" demişti...)
CHP hemen maydanoz olmuş, yirmi kadar vatandaşı toplayıp eylem koymuş. "Karanlığa geçit" vermeyeceklermiş.
Bir de pankart açmışlar. Pankartta şöyle yazıyor: "Yaşam tarzıma MÜDEHALE etme"...
İmza, CHP Çeşme İlçe Örgütü.
Yanlış okumadınız, "müdahale" değil, "müdehale"...
Bu memlekette lumpenler "iddia" kelimesinin "iddaa" şeklinde yazıldığını sanıyorlar ama aydın geçinenlere ne demeli şimdi?
Adam okullara Osmanlıca dersi koymaya kalkınca kızıyorsunuz, sonra da Osmanlıca kullanmaya kalkıp madara oluyorsunuz. Türkçe konuşmak, "yaşam tarzıma karışma" yazmak çok mu zorunuza gidiyor?
Karışsınlar, CHP'li kasaba militanları belki bu suretle üç beş kelime de Osmanlıca öğrenirler, kültürleri artar. Sonra da bir koşu Ankara'ya giderler, Kılıçdaroğlu'na Parvus Efendi'nin bir "Türk büyüğü" olmadığını öğretirler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA