Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

Polis intiharlarının anatomisi

Maneviyat da bozuk
Genel Müdürlük bu tür olayları sona erdirmek için bilimsel bir çalışma başlattı ve 202 polis memuru, 13 bekçi, 11 komiser yardımcısı, 6 baş komiser, 5 komiser, 4 sivil memur ve bir teknisyen yardımcısının intiharlarını masaya yatırdı. Araştırma, intihar olaylarına maddi sorunlardan çok manevi sorunla-
Ailevi sorunlar
Emniyet'in hazırladığı bu intihar raporunda, 31 polisin yaşamına niçin son verdiği saptanamazken, 83 polisin girdikleri ruhi bunalım sonucu intihar ettikleri belirtildi. Polislerden 57'sinin intihar nedeni ailevi sorunlar olarak açıklanırken, 21'inin maddi sorunlar, 12'sinin kız arkadaşlarıyla yaşadığı so
runlar
, birinin erkek arkadaşıyla yaşadığı
sorunlar, ikisinin
cinsel sorunlar,
ikisinin be
d e n s e l
hastalık
lar ve
dokuzu
nun da
alkol nedeniyle yaşamlarına son verdikleri bilgisine ulaşıldı.
Rus ruleti
Yaşamına son veren 12 polisin psikiyatri hastası olduğu, sekizinin silahla şakalaşırken, dördünün de rus ruleti oynarken yaşamlarını yitirdikleri belirtildi. İntihar psikolojisinin, çevik kuvvet arasında daha yaygın olduğu ortaya çıktı.
Tetik düşürenler
İntihar eden 242 polisten 226'sının beylik silahıyla, üçünün standart dışı silahla kendini vurduğu, altısının kendini astığı, ikisinin boğularak öldüğü, üçünün yüksek bir binadan atladığı, birinin kendini trenin altına attığı, birinin de hap içerek intihar ettiği bilgilerine yer verildi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA