Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

Altın Boynuz kenarında 'Kan' durdu, 'Su' akacak

Eskinin Sütlüce Mezbahası, dev organizasyonla artık kültürel hayatta yerini alıyor. Bölgenin en büyüğü olan Sütlüce Kültür ve Kongre Merkezi'nde su forumu başlıyor

Orada eskiden kan su gibi akar, Haliç'in suyuna karışırdı. Şimdi ise kan kesildi, su konuşulacak. Türkiye'nin en büyük mezbahası, en büyük kültür ve kongre sarayına dönüştü çünkü. Ve açılışı uluslararası dev bir bir kongreyle 5. Dünya Su Forumu'yla bugün yapılıyor. Toplam 65 bin metrekarelik arazi üzerine 5 blok olarak inşa edilen kongre merkezi bütünüyle bittiğinde toplam 26 bin metrekarelik alana yayılmış olacak. 17 bin metrekarelik yeşil alan, 700 araçlık otopark ve ünlü Borsa lokantası tarafından işletilecek olan toplam 650 kişilik üç ayrı restoran bulunacak. Çok sayıda devlet başkanı, parlamenter, yerel yönetici, akademisyen, sivil toplum örgütü temsilcisinin katılacağı foruma akredite olan gazeteci sayısı bin 500. Etkinlik için 160 ülkeden tahmini 20 bin kişi hazır bulunacak.

TEKNİK MUHTEŞEM!
Salonlarda profesyonel ses ışık görüntü ve sahne mekaniği sistemleri dünyanın sayılı markaları ile konuşlandırıldı. Salonlarda homojen ve birçok amaca hizmet edecek bir sistem kullanıldı. 36 bin w ses gücü bulunan sistemle birçok konser düzenlenebilecek. Işık sistemleri şov ışıkları ve tiyatro olarak salonlar da profesyonel amaçlara hizmet edebilir halde. Görüntüleme ve canlı yayın sistemleri High Defination (HD) robot kameralarla, son teknoloji resim masaları ile donatılmış bir çok canlı yayına ev sahibi olabiliyor. Bütün salonlarda 6-12 dil simültane ve 1-325 delege konferans sistemleri sinema dolby, video konferans, lİve striming, digital lcd kontrol ve projeksiyon sistemleri ile donatıdı.

220 BİN METRE KABLO
Sahne platformları hareketli olduğundan çeşitli şekillerde kullanılabilecek. Akustik konserlerde mekanik 'Era kabuk' sistemi kullanılarak ayrıca bir elektronik ses sistemine ihtiyaç duymadan konserler düzenlenebiliyor. Salonlar arası ses ve görüntü aktarımı yapılarak 6 bin kişi aynı anda aktiviteye katılabiliyor. Sütlüce Kültür ve Kongre Merkezi'nde ses, ışık ve görüntü sistemlerine 220 bin metre kablo çekildi. Kılcal kabloların uzunluğu ise teknik elemanlar tarafından şakayla karışık; "Hesaplamak zor ama her halde aya kadar gider" diyerek, anlatılıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA