Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

Çocuklarını emanet edip oy kullandılar

Seçimleri cezaevinde izleyen Savaş Ay, atmosferi anlattı: Çoğu hiç tanımadığı mahallenin tanımadığı muhtarını seçiyordu. Kadın mahkûmlar ise çocuklarına dönme telaşındaydı...

Seçimleri Adıyaman Cezaevi'nde izledim. Ortamın garip atmosferi zaten yeteri kadar şaşırtıcıyken bir de ilginç bilgi edindim. Tüm ülkede kullanılan seçim sandıklarını da buranın, Adıyaman Cezaevi'nin mahkûmları yapmış meğer. İzlenimlerimi aktarmaya gelince şöyle:

* Her günün birbirine benzer geçmesi mahkûmlar için sıkıntıyı doruğa ulaştırıyor elbet. Seçim gününe bakarsak; eğlencesi, coşkusu olmasa da sıradanlığı kırmış heyecan yaratmış.

* Yasalar gereği cezası kesilip hüküm giyenler, oy kullanamıyor. Yaklaşık 700 mahkûmu barındıran cezaevinde yatanların 300'ü tutuklu. Onların oy kullanmasında ise sakınca yok.

TAHLİYE SEVİNCİ
*
Bu sırada sevindirici olaylar da oluyor. Cezası biten, infazını tamamlayan 2 mahkûm bir yandan oy kullanıp bir yandan da tahliye işlemleri için evrak imzalıyor. Onların salonda baş savcı, cezaevi müdürü ve infaz koruma memurlarıyla sarılıp helalleşip vedalaşması duygulandırıyor hepimizi.

* Oy kullanma işlemleri bitince bazı mahkûmlar koğuşlarına bazıları da atölyelerine dönüyor. Ben de çıkıyorum o atölyelere. Ordu mensupları için kamuflaj üniformaları dikiyor, kilim dokuyup mobilya yapıyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA