Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Pazar notları: Dünya çok güzel!

Aşkın gözü kördür, derler ya... Bütün güzelliği orada zaten! Bir kere doyasıya dokunuyorsun!.. Kokluyorsun, kokluyorsun, kokluyorsun... Ve hep onu dinlemek istiyorsun!.. Dikkatini dağıtacak başka şey yok! Yalnızca aşk! Ve öyle körsün ki, aşkının ve dünyanın ümitsiz halinin farkında bile değilsin! Ne güzel!

***

Kötü derhal gerçekleşir. Ne yazık ki, iyi olan gerçekleşmek için zamana ihtiyaç duyar.

***

Geçen hafta bol bol televizyon izledim. Özellikle de tartışma programlarını... Artık kimseyle tartışmayacağım!
***

Beren Saat'in en çarpıcı yanı adı! Tuhaf bir melodisi var, üstelik çağrışımları müthiş.

***

Güzel gözlerini kapatan kömür rengi uzun saçlarını geriye doğru itti. Bana doğru eğilip çok önemli bir sırrı açığa vurur gibi fısıldadı: "Bir ilişki ne kadar uzun sürerse o kadar kötü!" Neden, diye sordum. Gülümsedi: "Yalanlar da o kadar uzun sürüyor çünkü! Zamanla tanırsınız birbirinizi, derler ya, en büyük yalan o!" Peki, dedim, çaresi ne? Hiç duraksamadan cevapladı: "Ya hemen bitireceksin ya da hemen evleneceksin!" Durup şöyle bir baktım ona. Henüz yirmilerinin başındaydı...

***

Mutsuzluk... Dünyadan "alacaklı" olduğunu hissetmek gibi. İkindi vakti... Günün ergenlik çağı. Hüznü ondandır. Çünkü çocuklar gibi şen sabahlar geride kalmıştır ve yetişkin akşama daha çok vardır.

***

Bazı aileler yere çakılmış ama gövdesi dağılmadan kalmış bir yolcu uçağı enkazını andırıyor. Kazanın karakutusunu merak edenler ailenin kadınlarına bakmalılar! İçlerinden birinde her şey kayıtlıdır mutlaka.

***

Biz günümüz gençleri üzerine tezler üretip fikirler öne sürerken, onların gençlikleri geçiveriyor!

***

Kalabalık bir caddede tek başıma yürürken hep hızlıyım. Sanki biri yakalayıp yalnızlığıma son verecekmiş gibi koşar adım geçiyorum aralarından. Geçenlerde dikkatimi çekti. Tenha bir yolda tek başıma yürüyorsam eğer, çok yavaşım. Biri gelip bana eşlik etsin, bu sessizliğe son versin diye mi? Bilmiyorum!

***

Douglas Coupland'ın "Hey, Nostradamus" adlı romanının sonu çok etkiler beni. Yaşanan onca şeyden sonra roman kahramanının ağzından son paragraf şu sözlerle başlar: "İşte bu kadar..." Ve kahramanımız okyanus kıyısında ıssız bir plajda etrafa bakmaktadır. Der ki... "Masmavi gökyüzünü, yaban ördeklerini izliyorum. Köpekler hakikaten gülümsüyor. Dünya çok güzel. Ve henüz biz insanlar bunun bir parçası değiliz..."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA