Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Pazar notları: Ağrılar bizimle konuşur!

"Az kullanılmış sevgi... İhtiyaçtan satılıktır!" Bazılarının gözleri gazetelerin ilan sayfalarını andırıyor. Her "okuyuşumda" şaşırıyorum.

***

Bir kediye numara yapmayı öğretemezsiniz! Hatta Hollywood'da bir söz vardır: "Filminde bir kedi sahnesi varsa, sette altı, yedi kedi bulundur." Şimdi düşünün bakalım, neden kedilere "hain" veya "nankör" deyip dururuz! Numara yapamadıkları için mi? Hani derler ya, "hayvanlara bakışımız kendimize tuttuğumuz aynadır" diye!
***
Çıplak yalan yoktur! Bütün yalanlar giyiniktir. Sözcükler yalanın giysisidir. Bu yüzden yalancının mumu söndüğünde bile hikâyesinin etkisinde kaldığımız çok olmuştur.
***

Sabaha karşı valizimi kaptığım gibi evden fırlayıp yola çıktığım zamanlarda dikiz aynasından geride kalan karanlığa, otoparka, oturduğum sitedeki evlere göz atarım... Ve her seferinde sanki orada ellerini montunun içine sokmuş, gülümseyerek arkamdan bakan kendimi görürüm! Bana "yine mi buralardan sıvışıyorsun" der gibidir! Gözlerindeki ifadeyi iyi tanırım. Çok geçmeden geri döneceğimi hatırlatır!
***

Kadınlar aynı anda birçok erkeği sever. Yani tek bir erkeğin yansıttığı farklı erkekleri! Erkeklerse aynı anda birçok kadını sevme eğilimindedir; yani farklı kadınlardaki benzer yanları!..
***

Medyada birden patlak veren "En büyük Türk, Beyaz Türk" modasına gülsem mi ağlasam mı, bilemiyorum! Koca adamlar yazıp duruyorlar; Ben Beyaz Türk'üm, biz Beyaz Türk'üz... Beyaz diye ona denmez, buna denir, falan filan. Ee?.. Hiç entelektüel laflar yetiştirmeye gerek yok! Ninem gibi söyleyeyim yeter: Vicdanınız kara bir kere! Gerisi boş!
***

Dürüst insanların kaçınmaları imkânsız fakat büyük bir kusurları vardır. Gevezedirler.
***

İnsan yorulur. Dinlenmek için yaptıklarından bile...
***
Bazı ağrılar, sızılar vardır, insanla uzun uzun konuşurlar. Yok! Bedenden değil, ruhtan, ruhun hallerinden konuşurlar.
***

Bir yemek tarifini okurken veya dinlerken beni büyüleyen sözcük "üzerinde gezdirme"dir. Keçi peynirinin üzerine sızma zeytinyağı gezdirilir; yoğurdun üzerine azıcık kırmızı biberle tatlandırılıp ateşte kızdırılmış tereyağı gezdirilir, vs... Başlı başına iştah açıcıdır bu laf! Biraz başına buyruk fakat güçlü bir tadı geçerken uğraması için çağırmışız, gibi bir izlenim verir.


YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA