Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Medyada görünmek istediğinizden emin misiniz?

Genel Sekreter Gürsel Tekin başta olmak üzere CHP parti örgütü şikâyetçiymiş...
Neden? Çünkü Ekmeleddin İhsanoğlu için ülkenin dört bir yanında çok aktif bir kampanya sürdürüyorlarmış da, medya bu faaliyetlerin hiçbirine yer vermiyormuş!
Diyelim ki öyle...
Gürsel Tekin halkı çok iyi tanıyan bir siyasetçidir.
Tekin'in kendisi bile Ekmeleddin Bey tercihine inanmadan, "parti görevidir" deyip işe koşuyor. Peki ne hayal ediyor? Hiç böyle bir mecburiyeti bulunmayan halk o toplantılara gidip İhsanoğlu'nun hayat hikâyesinin anlatıldığı filmi izleyince "aydınlanma" mı yaşayacak?

***

Geçen gün Üsküdar iskelesinde İhsanoğlu'na destek bildirileri dağıtan gençleri gören orta yaşlı bir motor yolcusu şöyle sordu: "Evladım, Ekmel Bey'i hakikaten tanıyor musunuz?"
Bu kadarcık soru her şeyi anlatmaya yetti! Çocuklar hiç ses etmeyip gülüşmekle yetindiler. Kadıköy ve Ataşehir'deki "CHP gönüllüleri"nin bu gönüllerinin İhsanoğlu'na hiç yatmadığını, bu kampanyalara nasıl dudak büktüklerini yakından biliyorum.Hani Tekin'e demek isterim ki, zorlamasanız daha iyi!

***

Hürriyet yazarı Mehmet Yakup Yılmaz'a bir CHP görevlisi Antalya, Burdur ve Isparta'daki faaliyetlerini anlatmış. O da bunlara bakarak "ciddi bir çalışmanın yürütüldüğü görülüyor" diyor.
Burdur'daki toplantı basına yansıdı. Ben size oradan aktarayım...
Önce parti otobüsüyle tur atan, sonra iftara katılan Kılıçdaroğlu kampanya çerçevesinde vatandaşlarla birlikte İhsanoğlu'nun hayat hikâyesini anlatan filmi izledi.
Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada İhsanoğlu'nun 57 ülkeyi yönettiğini kaydederek böyle birisinin cumhurbaşkanı olması gerektiğini söyledi.
Ardından şunları dedi: "Ahlak çok değerlidir. Bütün inançların ortak değeridir ahlak. Ahlakı yücelten toplumun vicdanını yükselten insanları sevmeliyiz."
Şimdi gel de buraya bir not koyma! Kılıçdaroğlu halkın dilinden o kadar uzak ki, "ahlak" üzerine iki çift laf ederken bile lisede tahtaya kalkmış öğrenci gibi...
Üstelik birisi bana anlatsın...
Ekmeleddin İhsanoğlu nerede, ne zaman toplumun vicdanını yükseltti?
Ha bir de şöyle demiş Kılıçdaroğlu: "Gelin bu topraklara 10 Ağustos'ta ekmeği ekelim!"
***

Sonuç olarak...
Evet! Medya CHP ve MHP'nin kampanyalarına daha çok yer vermeli! Ama bu yolla kendilerinin ve Cumhurbaşkanı adaylarının "cumhur"dan ne kadar uzak olduğunu iyice açık etmiş olurlar.
Bilmem, bu işlerine gelir mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA