Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Altını çizdiğim satırlar: Öteki dünya

Sesli dinlemek için tıklayınız.

Dostluklara sadık ol amma bel bağlama; hesabını kitabını onlara dayama. Ve, düşman seçerken gücünü, kılı kırk yararca ölçüp biç. (TARIK BUĞRA / Osmancık)

***

Dostlarına karşı soğuktur; "Bir sürü dost, bir sürü eldiven". (J.P. SARTRE / Baudelaire)

***

Hangimiz daha büyük yalancıyız? Ben seni aldattım, sense kendini. (LAWRENCE DURRELL / İskenderiye Dörtlüsü-Clea)

***

Putlara tapınan halklar, malların ruhları olduğunu sanacak kadar düşmemişlerdi. (KARL KRAUS / Deyişler ve Karşıdeyişler)

***

Genç, sadece canlıdır. Canlılık nasıl bir şey acaba? Canlı ama ruhtan uzak, canlı ama akıl ve anlayıştan uzak. Heyecan, ürperti, korku, tedirginlik, vesvese, telaş ve tuhaf bir coşkunlukla tıka basa dolu... (ŞULE GÜRBÜZ / Coşkuyla Ölmek)

***

Fiziksel acıların yakınındayken susmak, bir hasta odasındayken sessizce hareket etmek niçin gerekir? Gürültüler, sesler niçin pansumanı bozup yarayı deşerler? Gürültü manevi acıları da artırır. (GEORGES RODENBACH / Ölü Brugge)

***

Yenilenmek güzel ama çare değil ki, bir şekilde eskiyor işte kalp, eskiden de yeniydi ama artık eskidi, yine eskir. (KEREM EKSEN / Ölümden Uzak Bir Yer)

***

Ormanların, bahçelerin, çiftliklerin, deniz kenarlarının, yeşil bir kırın hasretini çekiyordum. Hasretimi dindirmek için camiye gittim. Huzur, unutuş ve canlılık buldum. (TORBJORN SAFVE / İvan Agueli, Özgürlüğün Romanı)

***

Monopol oynarız diye anlaşmıştık ama oyun cehennemdeki limonata kuyruğu gibi bitmek bilmiyordu. (TOM ROBBINS / Sıcak Ülkelerden Dönen Vahşi Sakatlar)

***

"Demek ki"; "halbuki", "oysaki"lerden hoşlanmıyorum. Sıçan gibi kuyrukları olan kelimeler. Özellikle de "çünkü"; "çünkü"den hiç hoşlanmıyorum. (JEANLOUIS FOURNIER / Bekleyecek Vaktim Kalmadı Artık)

***

Herkesi her şeyle suçluyorsun, senin felaketin de bu. (THOMAS BERNHARD / Beton)

***

Üçkâğıda getirilmek, en son süprüntüleri satın almak için kandırılmak istiyorlar. Televizyon reklamlarıyla eğitilmiş bunlar. Bir değer taşıyan tek şeyin, poşetlerine koyabilecekleri şeyler olduğunu sanıyorlar. Burası bir veba bölgesi Bay Pearson. Tüketicilik denen bir veba bu. (J. G. BALLARD / Öteki Dünya)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA