Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Listesiz yaşamak acaba mümkün mü?

LİSTELER

İNTERNETTE, gazetelerde, dergilerde durmadan her konuda listeler yayınlanıyor.
Örneğin Alman Bild gazetesi "Kadınlara verilmemesi gereken hediyeler" listesi yapmış. Buna göre ütü hediye alan kadın bunu verenin başına atabilirmiş. Ayakkabı hediye ederseniz, o ayakkabı ile sizden kaçarmış. Sabun hediye etmek demek "Temiz değilsin" demekle eş anlamlıymış. Diyet kitabı da, kadına "Sen şişmansın" iması yapmakmış.
Sanal dünyanın çalışkan yazarı Saim Güven'in "Yaşam kalitesini yükseltecek tavsiyeler listesi"nde de şu maddeler vardı geçenlerde:
- İyi bir avukatın, elektrik tamircisinin ve su tesisatçısının adresi kolayında olsun.
- İş kıyafetini çorabın da dahil olacak şekilde akşamdan hazırla. Kendi giyeceklerinin ütüsünün tamamını her zaman kendin yap.
- Çorba, pilav, makarna yapmayı, et terbiye etmeyi ve pişirmeyi mutlaka öğren. Evin içinde cumartesi ve pazar hariç pijama veya eşofmanla dolaşma, hatta bu günlerde bile uygun bir kıyafet giy.
- Ev içinde çorapla veya yalınayak gezme. Mümkünse sadece ev içinde giyebileceğin rahat bir spor ayakkabın olsun.
- Mümkünse her yemekten ve özellikle tatlı yedikten sonra dişini fırçala.. Yanında mentollü veya naneli sakızın her zaman olsun.
Evet... Bilgisayarımın belleğinde böyle listeler dolu. Sizin de listeleriniz var mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA