Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Baykal'ın istifasını isteyenler istifa etmelidir...

Bu mecazi söylemi ben Hollywood yapımı Kızılderili filmlerinden öğrenmiştim. Bu filmlerde Kızılderililerle barış yapmak için görüşen ve "Ateş suyu" verip onları sarhoş eden beyazlar gittikten sonra Kızılderililerin şefi "Bunlara güvenilmez, bunlar çatal dillidirler" derdi.
Bu "Çatal dilli" (Forked tong) mecazının başka dillerde de bulunduğunu sonra öğrendim.
Örneğin sözüne güvenilmez, söyledikleri ile yaptıkları farklı olan insanlar için de İspanyolcada "Tener lengua viperine" (Bu adamın çatal dili var) derlermiş.
Bu kavramı neden hatırladığım meselesine gelince...
Dün gazeteleri okurken, kendimi Kızılderili gibi hissettim.
Mesela bir gazetenin ön sayfasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı hedef alan seks kaseti skandalı kınanmakta ve "Böyle alçaklık görülmemiştir" içerikli manşet vardı.

Ayıba dayalı yorumlar

Sonra gazetenin yapraklarını çevirip köşe yazılarını okurken "Baykal istifa etmelidir... Kaç yıldır birlikte çalıştığı ve milletvekili yaptığı kadınla cinsel birlikteliğinin ayıbını taşıyamaz" benzeri yorumları okuyordum.
Hatta bazıları "İnönü'nün torununu milletvekili yapmadın ama o kadını yaptın" içerikli ağır suçlamaları da seslendirmekteydiler.
Bazıları ise zamanı öne alıp "Baykal'ın siyasi yaşamının böyle acı şekilde sona ermesi"nin ağıtını yakmaktaydılar.
Düşünün ki bu kasette yer alan görüntülerin düzmece olup olmadıkları henüz bilinmiyor.
Ayrıca bunlar gerçek olsa bile yayınlanmalarının ahlaka ve hukuka aykırı olduğu, bu gazetelerin manşetlerinde de vurgulanmakta.
Baykal'ın her gün yerden yere vurduğu AK Parti'nin kadroları da, Baykal'ı hedef alan bu medyatik tecavüz karşısında öfkeli ve tiksintilerini ifade eden tepkiler gösteriyorlar.
Bütün bunların ötesinde konu adliyelik ve polislik olmuş durumda.

Kızılderili Baykal

Bu durumda herhalde sade ben değil Deniz Baykal da kendisini beyazların çatal dillilikleri karşısında kalmış bir Kızılderili gibi hissetmektedir.
Manşetten olayın kınandığı, içeride ise "Baykal istifa etmeli" denilen gazetelerin çatal dilliliği herhalde Baykal'ı da şaşırtmıştır.
"Acaba yaklaşan Kurultay'a dönük bir hesap mı var" sorusu, herhalde onun da zihnini kurcalamaktadır.
Baykal'ın liderliğindeki CHP'nin her seçimde yenilmesini ve hatta bir kez barajın altında ve dolayısıyla TBMM dışında kalmasını görmezden gelenlerin, ayıplı bir medyatik tecavüze dayalı olarak "Baykal istifa et" demeleri, bir yerde de medyamızdaki siyaset ve demokrasi anlayışının çarpıklığını da gösteriyor.
İsmet İnönü'nün Hitler'e benzetilmesine sert tepkiler gösterenlerin, şimdi Baykal'a Tiger Woods muamelesi yapmalarının iler tutar yanı yoktur.
Baykal'a da ailesine de sabır, dayanışma ve metanet diliyorum.
Ayıplı davranışlar hedef alınanları değil onları kullananları huzursuz etmelidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA