Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Mustafa Keser'in yaşadığı medyatik kâbus

Yıllar boyu çalışıyor, çabalıyorsunuz. Mesleğinizde bir noktaya varıyorsunuz... Kamuoyu da başarınızın farkına varıyor. Geniş kitleler size sevgi ve ilgi gösteriyor.
Ve bir gün gazetelerin manşetinde, fotoğraflarınızla birlikte adınızı kirletilmiş bir içerikle görüyorsunuz.
Üstelik bir sanatçısınız.
Dehşet içinde başlıkların altındaki haberleri okuyorsunuz. Bu haberlere göre bir trafik kavgasında ruhsatsız tabancanızla bir kişiyi vurmuşsunuz.
Gazetelerin yayınladığı haberleri internet siteleri de alıntılayıp, daha geniş kitlelere duyuruyor.
Bu haberlerin yayınlandığı gün mesleki anlaşmalar yaptığınız kurumlardan bazıları, sizinle olan bağlantılarını keseceklerini bildiriyor.

Acaba kâbus mu?
Şaşkınlık ve dehşet içinde "Acaba bu yaşadıklarım bir kâbus" mu diye düşünüyorsunuz.
Ses sanatçısı Mustafa Keser geçen hafta işte bu kâbusu yaşadı.
Adı "Mustafa Keser" olan bir kişi haberlere konu edilen kavgaya karışmıştı. Ayrıca bu olay, haberlerin yayınlandığı günden iki hafta önce meydana gelmişti.
Bu olayın haberinin gazetelerin yazı işlerine ulaştığı anda da, sanatçı Mustafa Keser'in fotoğraflarıyla bu haber manşetlere yerleştirilmişti.
Ne muhabirler, ne de yazı işleri mensupları "Bu Mustafa Keser bilinen sanatçı Mustafa Keser mi" diye soruşturmak gereği duymuşlardı.
Kimse Mustafa Keser'i arayıp "Başınıza gelenler hakkında ne düşünüyorsunuz" diye sormamıştı. Bir kişiyi vuran Mustafa Keser'in tutuklu olup olmadığının anlaşılması da, kimseyi ilgilendirmemişti.

İsim benzerliğiymiş
Şarkılarını, türkülerini, hayranlıkla dinlediğiniz, geniş repertuarını şaşkınlıkla gözlemlediğiniz sanatçı Mustafa Keser'in neler yaşadığını anlamak için Google'a girin...
"Mustafa Keser" adının yanına "Silahla adam vurdu" veya "Hapis şoku" benzeri kelimeleri yazın. On binlerce haber çıkar.
Bu haberlerden birinde de "Çarpıştığı aracın şoförüyle kavga ettikten sonra ruhsatsız silahını çektiği iddiasıyla hakkında 7.5 yıl hapis cezası istendi" şeklinde yer alan haberlere tepki gösteren sanatçı Mustafa Keser, "Davaya konu olan kişi ben değilim. Sadece isim benzerliğidir" dedi, bilgisi vardır.

Kıssadan hisse
Kıssadan hisse çıkarmaya gelirsek.
Acaba asılsız bir haberle hayatları karartılmış, yuvaları yıkılmış, iflas etmiş insanlar, Mustafa Keser'in yaşadıkları hakkında neler düşünüyorlardır?
Deniz Ülke Arıboğan dün "Akil İnsanlar"la ilgili son üç haftada yazılı basında 9 bin 982, internette de toplam 33 bin 259 haber yayınladığını açıklamıştı. Bu haberlerin en azından yarısı da olumsuz içerikliymiş.
Acaba bu haberlerden kaçı gerçeği yansıtıyordu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA