Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Erdoğan başarısız olursa Türkiye de başarısız olmaz mı?

İnanılır gibi değil ama ne yazık ki bir gerçek bu... Sanki hepimizin kaderlerimizi bağladığımız, yarınlarımızı onun geleceğine bağlı olarak mutlu ya da mutsuz yaşayacağımız Türkiye Cumhuriyeti diye bir devlet yok. Bu topraklar rakip şirketlerin birbirlerini yok etmek için amansız bir rekabet yaşadıkları sanki bir ticaret odası... Bu ülkenin Cumhurbaşkanı da, sanki bu rakip şirketlerden birinin yönetim kurulu başkanı...

Gerçekleri görmüyorlar
Ülkenin kentleri sanki içeriden ve dışarıdan tezgâhlanan terör saldırılarının hedefinde değil... En yakın müttefiklerimiz bile "Benim teröristim iyidir" çizgisinde Türkiye'yi hedef alan saldırganlara kayıtsız kalmaktalar. 2'nci Dünya Savaşı'nın bitiminden beri kader ortaklığı yaptığımız ABD, ne olduğu tam anlaşılamayan ama sonu hep fiyasko ile biten kararlarla, Ortadoğu'yu krizler coğrafyasına dönüştürmüş.
Irak paramparça ve ülkenin ikinci büyük kenti Musul IŞİD'e teslim edilmiş. Suriye bitmez tükenmez bir iç savaş ülkesi halinde ve ABD burayı da Rusya'ya teslim etmiş. Filistin sorunu da, ABD'nin kayıtsız şartsız destek verdiği İsrail tarafından bir trajedinin sahnelendiği coğrafyanın simgesi haline gelmiş.

Sanki rakip şirket
Ve bizim topraklarımızda yaşayan, bu ülkenin vatandaşları olan birtakım insanlar da, sanki rakip şirketin batmasını bekler gibi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başarısız olması için adeta dua ediyorlar. Yetmezmiş gibi Amerikan topraklarında üslenmiş bir örgütün başının beddualarına bel bağlıyorlar. Onlar için halkın seçiminin önemi falan yok aslında...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son ABD ziyaretinin izlenmesi sırasında bu kesimin beklentileri de, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın istiskal edilmesi yönünde değil miydi?

Erdoğan'ın verdiği ders
Ama gelişmeler bunların beklentilerinin tam tersi yönde... Erdoğan'a gösterilen ilgi, onların beklentilerinin tam zıddı oldu.
Neyse bunlar televizyonlarında CNN International'ı açsınlar ve Erdoğan'ın Christiane Amanpour'a verdiği demeci dinleyerek hiç olmazsa Amerikalılar kadar bilgilensinler... Kısaca aktaralım...

Cihadı bilmiyorlar
Bu söyleşide Avrupa ülkelerinin terörle mücadelede başarısız olduğunu söyleyen Erdoğan, "Daha cihadın ne olduğunu bile anlamış değiller" ifadelerini kullandı ve konuşmasına şöyle devam etti:
"Belçika'nın ve Hollanda'nın önce cihad nedir, bunu bilmeleri lazım. Bunlar bir savaşçı mıdır değil midir, gerek Belçika gerek Hollanda bunu anlamış değil. Biz, burada terör eylemlerine karşı ortak eylem çağrısında bulunduğumuzda Avrupa'da birçok ülke buna gerekli önemi vermedi."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA