Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Hain darbeciler Batılıların kafalarını karıştırdı

Bizim hain darbeciler Avrupa'nın ve genel olarak Batı'nın kafasını karıştırdılar... Çünkü alışılmış darbelerde, Türk ordusu emir-komuta zinciri altında hareket eder, cumhurbaşkanını ve başbakanı tutukladıktan sonra "Bütün uluslararası antlaşmalarımıza bağlıyız" duyurumu ile de her şey eskisi gibi devam ederdi.
Bu defa darbecilerin kendi halklarına saldırmaları ve sonunda halkın darbecileri hizaya getirmesi, alışılmış düzeni bozdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine kitlelerin tanklara ve hatta uçaklara meydan okumaları, alışılmış bir durum değildi.

Öfkeliler
Bu nedenle şimdi Batılı bazı gözlemciler, Türkiye'de olup bitenlere çok öfkeli yaklaşıyorlar. Bunlardan bazıları, askere, üniversitelere, iş dünyasına, bürokrasiye sızmış FETÖ terör örgütü üyelerinin yakalanmalarının, Türkiye'de düşünce özgürlüğünü tehdit ettiğini ileri sürüyor. Ayıp olmasa bazıları "Zaten darbeyi de Erdoğan yaptırdı" demeye hazırlar.
Yarı meczup bir adamın beddualarından ilham alan hainleri anlamak çok zor olsa da, bunları biraz anladık. Sonuçta Hava Kuvvetleri'ne mensup pilotların bile FETÖ'nün imamları olduklarını kabullenmedik mi?

Anlayamazlar
Ama bu tabloyu Batı'nın anlaması imkânsız... Bu nedenle bir yandan "Şu darbe neden başarısız oldu sanki" diyerek adeta üzüntülerini seslendiriyorlar. Türkiye'nin Mısır gibi olmamasına öfkeleniyorlar. Bir yandan da "Eyvah, Tayyip Erdoğan daha da güçlendi" diyerek, sözde Türk demokrasisinin tehlikede olduğunu söylüyorlar.
Yenikapı'daki 5 milyon insanın orada neden toplandıklarını bunlara nasıl anlatabilirdik ki?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA