Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Son darbe teşebbüsü bardağı taşıran damla oldu

Acaba öğretmenler veya vergi memurları ya da sağlık görevlileri ülke yönetimindeki aksaklıklardan ötürü mutsuzluk duydukları zaman, darbe yapıp yönetime el koymayı neden düşünmezler?
Çünkü bu meslek sahiplerinin darbe yapmalarını mümkün kılacak hafif ve ağır silahları yoktur.

Ordu gerçeği
Cumhuriyet rejimi bu gerçeği Osmanlı'dan aktarılan deneylerle de bilerek, orduyu siyasi bir gerçek olarak kabul etmiştir. Bu şekilde her Harp Okulu öğrencisinin müstakbel bir cumhurbaşkanı adayı olduğu, doğal bir gelişme biçiminde kabul edilmiştir. Cumhurbaşkanlığına seçilen ilk sivil kökenli siyasetçi olan Celal Bayar'ı, Cumhurbaşkanını korumakla görevli Muhafız Alayı bu şekilde tutuklamıştır.

Çarpık siyaset
İşin daha kötü yanı bazı sivillerin de siyasete askeri karıştırarak iktidara kısa yoldan gelmeyi denemeleri olmuştur. "Milli Demokratik Devrim" benzeri arayışlar ya da Mao'dan falan aktarılan "İktidar silahların namlusunda yeşerir" türü söylemlerle, çoğulcu ve özgürlükçü siyasete tecavüz girişimleri adeta doğal karşılanmıştır.

Artık yeter
Galiba bütün bu tür çarpıklıkların sonunun geleceği bir dönemi yaşamaktayız... Son darbe girişimi bardağı taşıran damla olmuş ve halk da, sivil siyasetçiler de kararlı biçimde "Artık yeter" demişlerdir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın orduda "Yeni Düzen"i içeren gelişmeler üzerinde yaptığı açıklamalara göre, artık kurmay olmayan subayların da önü açılıyor, Harp Okullarına girmek için askeri lise mezunu olmak şartı kalkıyor, askeri liseler kapatılıyor.
Kısacası son darbe teşebbüsü bu açıdan beklenmeyen olumlu sonuçlar doğurmuştur.
Not: Üst üste geçirdiğim iki ameliyat sonrasında sağlığıma tam olarak kavuşabilmem için tedavi sürecinin son aşamalarını yaşayacağım 3-4 gün süreyle, siz sayın okurlarımdan izin istiyorum. Bu vesile ile Dr. Azmi Ofluoğlu ile Florence Nightingale Hastanesi'nin seçkin ekibine teşekkür diyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA