Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ OKUR TEMSİLCİSİ - YAVUZ BAYDAR

'Özçelik öyle demedi'

Gazetenin Günaydın ekinde 18 Şubat tarihinde baş sayfada yer alan haberde yeni dizi Canan ile ilgili bazı ayrıntılara yer verilmişti.
Haberin giriş bölümünde, "Gamze Özçelik yeni dizisi Canan'da yer alan tecavüz sahnesinde yer almak istemedi. Bu isteği dikkate alan yapımcı, kadroya Dilara Yücel'i dahil etti. Tecavüz sahnesinin çekimlerinde Gamze'nin gençliğini oynayan Yücel rol aldı" deniyordu. Öner Öngün'ün haberinin devamında fazla ayrıntıya yer verilmeden bu anlatım tekrarlanıyordu.
Yapımcı firma Koliba, Okur Temsilciliği'ne haberin "gerçekleri yansıtmadığı"nı belirten bir açıklama gönderdi. "Yapımcılığını üstlendiğimiz, FOX'da Çarşamba akşamları yayınlanan Canan dizisi, Peyami Safa'nın aynı adlı eserinden televizyona uyarlanmış bir hikâyeyi anlatmaktadır.
Haberde belirtildiği gibi Gamze Özçelik'in "tecavüz sahnesinde yer almak istemediği" ve bunun üzerine bu rolün başka bir oyuncuya verildiği iddiası kesinlikle doğru değildir. Sadece Gamze Özçelik'in değil, dizideki tüm karakterlerin 20 yıl önceki halleri, farklı oyuncular tarafından canlandırılmıştır.
Dizideki önemli karakterlerin 20 yıl önceki hallerini canlandıran oyuncuların listesi de bilginize sunulmuştur. Tamamen gerçek dışı iddialarla dolu, kamuoyunu yanlış bilgilendiren, etiğe sığmayan bu haberin düzeltilmesini rica ederiz."
Öngün haberinin arkasında olduğunu söylüyor. Kendisine şirketten gelen benzer düzeltmeye cevaben, haberin çekim setlerinde bir kaynaktan doğrudan gelen bir duyuma dayandığını söylemiş.
Öngün ilişkte sunulan listenin de yine
Özçelik'in talebi dikkate alınarak hazırlanmış olduğuna inanıldığını söylüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA