Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Real Fener

Fener'in iki yüzü var... Avrupa'da, zayıf Real Zaragoza'ya yenildi. Türkiye'de, zayıf Kayserispor'u perişan etti. Goller, Ümit, Alex, Tuncay, Nobre (2), Aurelio ve Serhat'tan geldi

Hikmet Karaman; dersini Zaragoza'dan almış tek forvetli, 9 defanslı dizilişiyle sahadaki yerini almıştı. Bu formülü Samsun denedi ve Fenerbahçe'den puan almayı başardı, Zaragoza ise galip geldi. Düşünceler aynı, taktikler benzer, oyuncu konsantrasyonları yüksek Kayserispor'a rağmen Fenerbahçe maçı farklı kazandı. Nedeni açıkça ve sadece Ümit Özat...
Alex'in, Anelka'nın veya Tuncay'ın yıldız sayıldığı futbol takımında Ümit Özat ve Aurelio gibi iki futbol emekçisi maç döndürüyor. Bunun yorumu aslında zekâda gizli. Bu oyuncular akıllı oynuyor; nereye koşacağını biliyor, nereye pas atılacağını da hissediyor. Topa sahip olan Fenerbahçe'nin Kayseri'nin katı savunmasını aşmasının iki yolu vardı; duran toplar ve şutlar...
22. dakikaya kadar rakip kaleyi tehdit bile edemeyen Fenerbahçe takımında Ümit'in 25 metreden kaleciyi avlamasıyla maçın kaderi değişti. Kayseri'nin önce konsantrasyonu düştü sonra da savunma anlayışı yumuşadı. Üst üste Fenerbahçe atakları geldi. 45'te, üç saniye içinde top iki kere yan direkleri dolaştı. Ümit'in topuk pasında önce Anelka'nın şutu, daha sonra da pozisyonu takip eden Alex'in vuruşunda top yan direkler arasında seyircileri çıldırtan bir gezinti yaptı.
İkinci yarıda Kayserispor'un hocası Hikmet Karaman, Balili ile forvetini ikiledi. Ancak Fenerbahçe orta sahası çok etkili pas üretiyor, Anelka ve Nobre orta sahaya yaklaşıp arkadaşlarına destek veriyordu. Böylece Kayseri savunmasını öne çektiler ve ani ataklarla peşpeşe gollere ulaştılar.
56'da Ümit Özat'ın soldan arka direğe ortasını Alex tamamladı: 2-0. İki dakika sonra Anelka'nın nefis pasıyla Tuncay kaleciyi karşısında gördüğü anda vurdu: 3-0. 68'de Serkan'ın ciğerlerini sökercesine yaptığı bindirme sonrası yaptığı ortada Nobre topu kafayla filelere çaktı: 4-0. 70'te ise Alex'in pasında kaleciyi mağlup eden yine Nobre oldu.

İsteyince oluyormuş
Daum farktan sonra kulübedekileri sahaya göndermeye başladı. Oyunun temposu düşer gibi olurken 81'de Aurelio'nun ceza yayı üzerinden gönderdiği füze geldi: 6-0. 90'da ise Serhat'ın klas vuruşuyla sarı-lacivertliler gol gösterisine noktayı koydu: 7-0. Real Zaragoza maçının hayal kırıklığıyla Saracoğlu tribünlerini boş bırakan Fenerbahçeliler, bu keyifli maçın, daha doğrusu şölenin tadına varamadılar. F.Bahçe takımı da isteyince çok "farklı" olacağını ispat etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA