Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

İki tarafı memnun eden skor

BEŞİKTAŞ

MAÇIN YILDIZI
Beşiktaş'ın tüm etkili ataklarının içinde vardı Ekrem.
Sol kanadı müthiş bir tempo ile kullandı. İbrahim Üzülmez'e de kulvar açtığı gibi, rakip defansın tedbir alma şansını çok sık yok etti. Ekrem'in topu bu bölgede tutması, Keita'yı da defansif düşünmek zorunda bıraktı. Beşiktaş kalesinden uzak tuttu.

MAÇIN HAYAL KIRIKLIĞI
Filip Holosko'nun taşıdığı beklentilerden bu kadar uzak kalmasını kimse anlayamıyor. Kontrolü altındaki topları bile iyi kullanamadığı gibi, kaçırdığı gol (Ki pozisyonu ofsayttı) maçın kaderini de değiştirdi. Böyle final niteliğindeki bir maçta sorumluluk almayacaksa, elini taşın altına sokmayacaksa, neden hala Beşiktaş forması giyiyor; tartışılır...

MAÇIN TEKNİK ADAM
Mustafa Hoca eleştirilere kulağını tıkadı, yine Ekrem ile Tello'yu ters kanatlarda oynattı. 60 dakika Galatasaray'ı sahadan silen formülün sahibi olarak doğruların sahibiydi. Koşan forvetleri (Nobre-
Holosko) ile maça başlayarak önce savaşan takımla oynadı. Sonrasında risk aldı ama, rakibin hatalarını değerlendirebilecek kalite, kendi takımında yoktu.

GALATASARAY

MAÇIN YILDIZI
Kaptan Arda maçın her dakikasında tetikte bekledi ve sakin kalmayı başardı.
Elano ile birlikte kritik anlarda topu ileriye taşıyarak, rakip saha ve sonuç baskısından arkadaşlarını uzaklaştırdılar. Attığı gol kimsenin beklemediği bir hayat öpücüğüydü. Fink'in yakın kontrolünden kurtulduğu anlarda büyük oyuncunun nasıl olması gerektiğini gösterdi hepimize.

MAÇIN HAYAL KIRIKLIĞI
Caner Erkin ile Abdul Kader Keita arasında bir seçim yapmak gerekiyor. Keita'yı taktik disiplin içinde kendi sahasında çok gördük. Bu nedenle gerçek bölgesine çok gidemedi. Ama Caner Erkin, maçın büyük bölümünde kora kor giden mücadelenin içine fiziğiyle de, aklıyla da girmeyi başaramadı.

MAÇIN TEKNİK ADAMI
Rijkaard mevcutlarla en ideali bulmaya çalışıyordu. Baskıyı tahmin edip, sadece Topal'ı ön libero oynatarak, pas yapabilen oyuncularıyla maçın kontrolünü elinde tutmak istedi. Yaptığı değişiklerle düzeni değil, oyuncuların isimleriyle oynadı. Şutlar dışında, neredeyse tek pozisyona giremediği maçta demek ki sisteminden memnundu!..

MAÇIN KADER ANI
İlk golü atan takımın büyük avantaj sağlayacağı bu maçta, 38'de Filip Holosko'nun kaçırdığı veya Leo Franco'nun kurtardığı pozisyon, maçın kaderidir. Topun gol çizgisini geçip geçmediği tartışmaları arasında, Beşiktaş risk alıp arkasında boşluklar bırakacak bir rakibe karşı oynamaktan oldu. Galatasaray ise kritik günlerde, yorgunluk sürerken kaldıramayacağı bir yükün altına girmekten kurtuldu. Pozisyon gol müydü? Topun tamamı çizgiyi geçmiş gibi gözükmedi... Bu nedenle gol kararını verebilmek bir hakem için son derece zordu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA