Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Parti gibi maç olacak!

Arda'nın pubis bölgesindeki ağrılarının artmasıyla birlikte Cuma günü oynamasının tehlikeye girmesi gündemin birinci maddesi oldu. Galatasaray isyanda. "İyileşen oyuncumuzu, yine sakatladılar" diyorlar. Hiddink ise "Haftalardır bu sakatlık var. Bunu Rijkaard da biliyordu" diyor. Yani; Arda mevcut sakatlığını geliştirmiş bulunuyor. Tabii, Fenerbahçe'de Alex'in iki senedir aynı sakatlıkla oynamayı sürdürdüğünü de hatırlatalım. "Neden frikik golü yok" diye soranlara da, bu tüyoyu verelim.
Mesut Özil'in Alman Milli Takımı'nı seçmesinde kopan fırtınaları düşünürken, oyuncularının Türk Milli Takımı'na çağrılmasından rahatsızlık duyanlara ne demeliyiz? "Ben Almanya'da doğdum, kendimi Alman hissediyorum" diyen Mesut mu daha çok "vatan haini", oyuncusunu sakınan mı?

BERLİN KARMAŞASI
Maçın Berlin'de oynanması Alman basınını çok sinirlendirmiş gibi. "Grubun en önemli maçında ev sahibi olamayacağız" diyorlar ve sert eleştiriler yapıyorlar. Alman Federasyonu ise 50 bin kişilik stattan gelecek dört milyon euroluk hasılatın hesabını yapıyor. Genel menajer Bierhoof, Berlin seçimini, "güvenlik" nedenlerine bağlıyor, Kaptan Lahm ise "Almanya'da olduğumuzu bilmemiz bizim için yeterli. Tribünlerde Türkler fazla olsa da etkilenmeyiz" diyerek eleştirileri kırmaya çalışıyorlar.

NURİ OYNAYACAK MI?
Almanya karşısına çıkan takımda Nuri Şahin oynayacak mı? Gündemin Mesut'tan sonraki en önemli konusu da bu. Dört haftadır Bundesliga'nın en iyileri arasında genç futbolcu. Yetiştiği ülkede, ait olduğu ülkenin forması altında gösterisini yapmak istiyor. Hiddink - Oğuz Çetin ikilisi, gurbetçilerin bu özelliğini ne kadar düşünecekler bilemiyoruz ama Nuri her dakika sahaya çıkacak takıma yaklaşıyor.

GRUBUN FESTİVALİ!
Hiddink de altını çizdi, Oliver Bierhoff da. Bu maç için "parti" deyimini kullandılar. Yani, grububumuzun eğlencesi, festivali. Türk seyircisinin coşkusunun olaylara dönüşmemesi için dikkatliler. Maçı çok önemsiyorlar ama Almanya'da yaşayan en büyük göçmen grubunu da kontrolde tutmanın peşindeler. İki ülkenin, birlikte yaşayan insanlarının bu huzuru ne kadar korumaya çalışacaklarını hep birlikte göreceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA