Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

İkinci virüs uyarısı!

Maçı Fenerbahçe'ye döndüren, Hurşut ile ilk yarının son dakikasında gelen Gençlerbirliği'nin beraberlik golüdür. Ankara takımı skoru eşitlediği için sevinirken, aslında rakibinin alarm tuşuna bastığını fark edemedi. Eğer; bu Fenerbahçe takımı soyunma odasına 2-1 ile gitseydi, ikinci yarıda mücadele ve disiplin adına yine her şey eskisi gibi olacak, Gençlerbirliği yine de beraberliği yakalayacak ve bu skorun altından kalkması çok zor olan bir rakiple maçı tamamlayacaktı.
Temposunu yükseltmek için bir kıpırtı bile bulamıyorduk Fenerbahçe'de. Sanki kendi kendine olan, (yardımcı hakem katkısını es geçmemek gerekir) iki golden sonra, geçmiş senelerin ehl-i keyifleri, oynadıkları takımın yine "yan gelip yatma" yeri olduğunu sandılar. Devre biterken yaptıkları faul sayısı sadece birdi. Agresiflikten uzak, topu kapmak veya rakibe baskı yapmak adına öne hamle yapmıyorlardı.
Andre Santos yine takım disiplini kaybedip, bölgesini unutuyor ve Gençlerbirliği atakları bu yöne kaydırıyordu. Mehmet Topuz en beceremediği görevde, orta ikilide topla boğuşuyordu. İki sakatlık, takımın düzenini de, ayarını da kaybettirmişti.

GECE MESAİLERİ BAŞLADI!
Kasımpaşa maçı bu işaretleri çokça vermişti aslında. Dia'nın hali ortada. Neredeyse tüm takım gece mesailerine geri dönmüş durumda. Aykut Kocaman'ın hangi performanslarına inanarak veya güvenerek Bekir'i sağ bekte, Mehmet Topuz'u ön liberoda oynattığını öğrenmek isterdim. Bu ikili daha önce de bu bölgelerde oynadılar ve beceremediler. Farkı aramak yerine, bilinen performansa kaderi teslim etmektir bu kararlar. Cesurlara göre değil, risk almaktan korkanlara göredir.
Rakibin defansif hamle yaptığı anda, Baroni ile orta sahayı ele geçirmek hamlesi Aykut Hoca'nın görünen doğrusuydu.
İkinci 45'te Ankara ekibi organize gelemedi, tehdit oluşturamadı ve papucun pahalı olduğunu algılayan Fenerbahçe'ye maçı teslim etti.
Kocaman, şirazeyi kaçırmaya çok meraklı olan oyuncularını eğer yeniden profesyonelliğe getiremezse, bu galibiyetler anlamını yitirir. Geçen sezona baktığında, şampiyonluğun neden kaybedildiğini bir kez daha görür. Bu virüsü vücudu ele geçirmeden yok etmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA