Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Eksik destan yazıldı

Bu maçın hikayesi belki de ligin önüne geçebilecek bir 'kaderi döndürme' savaşıdır. Her şampiyonluğun bir destanı vardır. İzmir'de Fenerbahçe müthiş bir geri dönüşe imza atarken, sezon sonu için kendi mucizesini de yarattı. Denizlerin ikiye bölünmesine tanıklık etmiş insanoğlu, 'vazgeçmemek'kelimesinin yeniden anlam kazandığını gördü bu maçta.
Kağıt üstünde en kolay görünenin aslında 'en zor' olması tesadüf değil. Buca Süper Lig'e kendi izini bırakmak için hırsla oynadı ve onurla direndi. Geride bir iz bırakmanın, mucizenin peşine düştüler. Oyunu yerlerde dakikalarca yatıp, sertlik yapıp çirkinleştirmek yerine puan kapmanın futbol içindeki şartlarını zorladılar. Helal olsun Buca'ya!
Skor 3-1'e geldiğinde Buca'nın da atak sayısı dörttü. İlk ikisinde Lugano titremişti, üçüncü de Yobo geleni misafir etti. Bu yumuşaklığa, Fenerbahçe'nin diğer oyuncuları da katıldılar. İlk yarıda Alex sorumluluk almadı, Semih kendine partner bulamadı, iki bekin de önü kapatılmıştı.
Emre'nin müthiş sayısıyla moral dengesi kurulsa da, Buca sadece Türkiye'de değil dünyada çok az takımın altından kalkabileceği bir skor yakalayarak 17 dakika boyunca Türkiye'nin rengini değiştirdi. 54'te iki farkla öndeydi, 71'de skor Fenerbahçe'nin oldu.

SON SÖZÜ FENERBAHÇE SÖYLER
Şampiyon olmakla, büyük takım olmak arasındaki farkın izahı aslında bu geri dönüştür. Maçı yaşamak, ne olacağını düşünmek ve bunun için üretmek büyük takım olmanın gereği. Eğer bu ruhu taşıyabilecek duruma gelmişseniz, gerisi teferruatta kalır. Fenerbahçe'nin her rakibi bundan sonra kime ve neye karşı oynadığını bilerek sahaya çıkacak. Tam 10 yıl sonra bir Fenerbahçe efsanesi Aykut Kocaman ile birlikte eski tanıdık görkemleriyle tekrar tanıştı herkes.
Son şampiyonluğunu İzmir'de ilan etmişti Fenerbahçe. Yine Atatürk Stadı'nda, 40 bin seyircisi önünde sezonun şölenini yaptı. Böylesine kenetlenmiş bir camianın çektirdiği bu fotoğrafın altında, aslında koca bir tarih yazar; "Herkes konuşur, Fenerbahçe yapar."
Ligin kendi hizasında birinci olmaktan önemlisi budur. Son sözü kimin söyleyeceğini artık herkes öğrendi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA