Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Festival

Saracoğlu'nun havasında galibiyet vardı. Hem tribündekilerin, hem de sahadakilerin "yürüyüşü" perçinleyecek iyi bir sonucun özleminde, geceyi yaşadığını hissediyordunuz. Bunu rakip de hissediyordu iliklerine kadar. Avcı'nın "makinası" ilk 45'te bu ortamı tersine çevirmek için uğraştı. Fırsatlar da yakaladı, Hatalar da yarattı. Ama bu ikramların karşısına dikilen önce Volkan Demirel oldu, sonrasında ikinci yarı başlarken büyük takım formatını hatırlayan Aykut Kocaman çıktı ortaya... Birbiriyle alakası olmayan iki sistem, iki felsefe, iki oyuncu grubu ve festivalin nağmelerini seslendiren 50 binlik koro... Son maçtan beş oyuncusunu farklı sahaya sürdü Fenerbahçe. Belediye'nin önceki maçlardaki hükmedişinin önünü kesecek daha dirençli ve dikkatli kadroyla oynadılar. "Temkinli" karar oyunu da, kontrolü de rakibe verdi. Rakibi çok düşünürsen, kendin olamazsın. İkinci yarı herkes ağır olduğu yere geçti. Gökhan Gönül, Orhan'ın yerine sağ önden, sağ beke, Mehmet Topuz, göbekten sağ kanada yöneldi. Sezer, Mahmut'un prangasındaki Alex'in alternatifi oldu bir anda. Tüm toplara kendi gösterip, rakip presin kırılmasını sağladı. Bir anda dikkat dağıldı.

YÜRÜYÜŞÜN ADIMLARI SAĞLAM
Sol kanat devreye girdi ve Stoch attığı - hazırladığı gollerle dengeyi bozan isim oldu. Fenerbahçe'nin bu maça ve sonuca çok ihtiyacı vardı. Tekrar liderlik koltuğuna oturdular. Kötü oynadıkları, sakatlıklarla boğuştukları bir dönemin peşinden, eski kimliklerini hatırlayacak özel bir sınavdı bu 90 dakika. Belediye'nin gövde gösterisini sonlandıracak kaliteyi ortaya koydukları gibi, bundan sonra oynayacakları her rakibi de bir kere daha düşünmek zorunda bırakacaklar. Hangi Fenerbahçe'nin sahada olacağına karar vermeleri gerekiyor. Konsantre ve sorumluluk alarak oynadıklarında rakibi kaleye bile yaklaştırmıyorlar. Bu karakteri kaybettikleri anda ise, affedilmeyecek hatalar yapıyor, rakibe davetiye çıkarıyor ve daha da güvensiz oynamaya başlıyorlar. Bu sorunlar çözülecektir. Çünkü bunu yapmayı bilen bir teknik adam var kenarda. Her futbolcusuna şans vererek takım içindeki sızlanmaları bitiren isimdir Aykut Kocaman. Bundan sonra yürüyüşün adımları sağlamlaşır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA