Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Esas devrim play-off

HERKES küçümsüyor ama bugün ligin bitmesine beş hafta kalsaydı, 13 takım şampiyonluk için iddialı olacaktı. Sivasspor'un bile kalan maçlarını kazanması, O'nu ilk dörde sokabilecek matematiğe sahip. En son ne zaman gördünüz son beş haftada 13-14 takımın bu potada olduğunu? 25 veya 26. haftalarda yarış iki takıma ya kalır, ya kalmazdı. Üçüncüsü mucizeleri beklerdi.
Hakkaniyet tartışılabilir ama heyecan tartışılamaz . Eğer şampiyon olmayı kim kafaya koymuşsa, playoff sisteminde şansı bitmiyor. Üstelik dört takım birbirleriyle oynayacağı için kimse rakip performansından endişe edemez. Gücün varsa yenersin...
Mehmet Ali Aydınlar'ın son açıklaması da önemli. Düşen takımlara son bir şans verip, Bank Asya 1. Lig'den çıkanlara liyakat şartı getiriyor. "Asansör olacaksan, hiç gelme" deniyor. Umarım yönetimlerin futbol kültürünü de değiştirip , kulüp yapılanmalarının daha sağlıklı olmasına neden olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA