Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

G.Saray yolunu açtı

Fenerbahçe'yi yenmek, Galatasaray'a öyle karakter ve güven kazandırmış ki, Trabzon'da ne yaptıklarını çok iyi bilerek ve kazanmayı gerektiren oyunla sahadaydılar.
Fatih Hoca, 1300 günlük hasreti bitiren kadroyu değiştirmeden ama daha kontrollü sahaya sürdü. İlk dakikalarda bir hata - bir gol fırsatçılığıyla, Trabzonspor'un da tüm planlarını sil baştan yaptırdılar. Elmander'in müthiş füzesi ile gelen gol bir tarafa, maç boyunca Trabzon tandeminden sürekli geçiş izni alması da dikkat çekiciydi. Trabzonspor bir şeyler yapmaya çalışırken, ne yaptığını ve ne yapacağını iyi bilen taraf Galatasaray idi.
Lille mücadelesi sonrasında, böyle bir derbi dezavantaj gibi görülebilir Trabzonsporlular tarafından. Ama her Şampiyonlar Ligi performansı ile Süper Lig maçları arasına ciddi bir performans farkı koyan oyuncular, böylesine üst düzey mücadelede en azından konsantrasyon sorunu çekmemeliydiler. Bu nedenle iki takımın kalite ve anlayış farkıdır aslında tabelada yazan skor...
Galatasaray, zor anlarda takım içinden lider çıkarmayı başarıyor. En azından Melo ile oyunu agresifleştirip, bir adım bile olsa yukarı çıkmayı deniyor. Trabzonspor'da bu sorumluluğu alıp, etrafındakileri peşinden sürükleyecek oyuncu da yok. Burak'ın sırrı çözüldü. İstediğini yapamadıkça, arzu ettiği pasları alamadıkça daha da sinirleniyor ve oyundan uzaklaşıyor. Dün gördüğü sarı kart aslında ikincisi olmalıydı.

MÜFTÜOĞLU'NUN YANLIŞLARI

Zokora'nın atılması ilginç bir karar. Pozisyon olarak Alex'in gördüğü karta da benziyor. Oyuncunun amacı vurmak değil ama top da değil. Melo bu fırsatı öyle bir boyayıp, resimledi ki, hakem Kuddusi Müftüoğlu'nun şansı kalmadı. Tecrübesinden beklenmeyecek üç kararı daha var Müftüoğlu'nun. İlk 10 dakika içinde Cech'in topu eliyle düzeltmesi, Glowacki'nin Baros'a çift vuruş gerektirecek müdahalesi ve Burak'ın eliyle düzeltip, atağa çevirdiği top kapması. Kayseri'de de Bilica'nın smacını atlamıştı, herkes görürken.
G.Saray'ın zirvedeki yerini perçinleyip, önünü çok açtığını söylemeliyiz. Trabzonspor artık sıradanlaşıyor ve takımı parlatacak hamle yapamazsa, play-off'u da kaybedecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA