Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Pas denizinde boğulmak!

Üst üste gelen sallantıların ardından Fenerbahçe oyuncuları büyük takımda oynadıklarını hatırlayarak, geçen sezon ki güvenli ve kararlı görüntüleri ile sahadaydılar.
Öne doğru istekli koşularla, ceza alanına mümkün olduğunca kalabalık girerek, oyun alanını beklerle büyütüp, tandemi de orta sahaya yaklaştırıp, mümkün olduğunca küçültüp, önemli bir rakibe karşı ev sahibi gibi oynamaya başladılar.
Geçen haftalardan farklı olan iki şey vardı; Semih ön tarafı organize edip, atakların sete dönmesini sağlıyor... Ayrıca Gökhan Gönül ve Ziegler ile iki bekin tekrar aksiyonların önemli rolüne soyunduklarını görüyorduk. Ertuğrul hoca, fizik kalitesi üst düzeyde olmasına rağmen, oyunu yönlendirip - detaylandıracak ayrıcalıklardan yoksun kadrosunu hamlesiz görmeye başladı. Sadece rakibi dengesiz yakalamaya dönük bir hücum planları vardı ve duran toplar dışında endişe yaratamıyordu takımı. Kulübesindeki tek hamle oyuncusu Batalla'yı da 46'da kullandı. Sonuçta rakibin "pas denizinde" kulaç atmaya çalışan acemiler kaldı elinde.

KOCAMAN'DAN MUCİZE
Semih'in oyuna katkısı özellikle Stoch ile Özer'e sürpriz hücum kulvarları yarattı. Pozisyonlara baktığımızda, orta saha oyuncularının (Stoch, Özer ve Emre) gole bu kadar yaklaştıkları çok fazla maç olmamıştı. Oyun kalitesi, pozisyon sayısı veya deplasman hakimiyeti olarak da bu maç kadar iyisini oynamadılar.
Aykut Kocaman, Seyrantepe'de başını kaldıramayan takımını, üç günde bu seviyeye getirerek bir mucize yarattı. Ancak performans sorunlarına rağmen ısrar ettikleri veya hala form düzeylerini yükseltemedikleri nedeniyle dört dörtlük bir keyif yaşatamıyor. Bu maçın getirdiği güvenin, Pazar günü Saracoğlu'ndaki Trabzon derbisine getireceği çok ekstra var. Herkes Galatasaray maçını konuşuyor ama, Fenerbahçe'nin gerçek finali, geçen sezon başa baş koştuğu rakibine karşı olacak. Bursa maçı sadece üç puanı değil, bu maçın atmosferini de Fenerbahçe hanesine yükledi.
Bursalılar takımlarından memnun değiller. Bocalamaya başladılar. Ama kendimizce keseceğimiz raconda, "İyi ki Ertuğrul hoca var" demelilerini tavsiye ederiz. Bu ekibi toparlayıp, tekrar yarışa sokacak başka hoca yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA