Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Yanlış kararlar

Klasik bir yaşam anekdotudur.
Zirvedeki işadamına doğru kararlarının nedenini sorarlar; "Tecrübemden" der. Tecrübesini neye borçlu olduğunu sorduklarında ise "Yanlış kararlarıma" cevabını verir.
Son iki maçtır tekliyor Fenerbahçe...
Coşkusunu, hırsını, güvenini kaybetmiş durumda.
Bunu sezon içinde tekrarladığı ancak puan yitirmediği maçları da var.
Böyle bir sicilin içinden yanlışları ayıklayarak, doğru formatı bulma görevi Aykut Kocaman'ın. Ama öyle bir çevre içinde, öyle sıkıştırılmış bir durumdaki sorunları çözmek için mazeretlere sarılmayı düşünebiliyor ancak. Sahada dolaşan, sorumluluk almayan oyuncularına da açık kapı bırakıyor. Oradan kaçanlar, bir hafta sonra sahada yine aynı yanlışlar ile devam ediyorlar. Nasıl olsa onları kurtaracak mazereti üretmekte zorlanmayacak bir teknik adamları var. Aykut Hoca, böylesine "yapay" ve "kaderci" oyuncular grubunu, tekrar sahalara döndüremiyorsa, yeni çözümler üretmek zorunda.
30 bin taraftarı önünde, ilk şutunu 22'de atıyorsa eğer Fenerbahçe, ve bu şuta kadar da geçen 10 dakikayı rakip kalede tehlike yaratmadan geçiriyorsa, yaptığı yanlışlardan tecrübe oluşturamamışlar demektir.
Oyuncular, kayıp puanları mazeretlendirmekte usta ama iyi oynayıp mücadele etmeleri için hala para aldıklarının da farkına varmalılar.
Ağır çekim ilk yarıda sahada bir şeyler yapmak için topa görünen iki oyuncudan biriydi Gökay... İkinci yarıda alındı oyundan Semih ile birlikte. Aykut Hoca böyle durumlarda topun kendi takımında kalmasının, pas yüzdesinin yükselmesinin, kapanacak rakibin ceza sahasına daha çok etkili oyuncu sokmanın gerekliliğini bilmiyor olamaz. Yine de analizini doğru yapamıyor. Çıkması gerekenleri değil, oyuna girenlerle beraber kalması gerekenleri çıkartıyor. İki dakikada şok ve şık gol ile aldılar üç puanı. Taraftarın rüzgarını da arkalarına alarak çevirdiler maçı.
Ama sorunlarını çözmek yerine ertelemeyi tercih ettikleri sürece, yollarını kısaltamazlar.

4 Fenerbahçe bu sezon ilk golü yediği 6 maçın dördünü çevirip, (2 galibiyet, 2 beraberlik) 8 puan aldı. Sarı-lacivertliler, ilk yarıda Gaziantep'te de ilk golü yiyip 3-1 kazanmışlardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA