Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜLSE BİRSEL

Takı tasarlayan hanımlar, birleşin!

Meğer Türk hanımları yıllardır bunu bekliyormuş!
Orta ve üstü sosyoekonomik statütün, yoğun profesyonel yaşamı olmayan bütün hanımları, kendilerini takı yapmaya verdiler!
Bundan iyisi can sağlığı tabii.
Yılların makrame, örgü, tığ işi, ahşap boyama gibi evde yapılabilecek bütün el işi aktivitelerini topla, daha eğlenceli ve çeşitli hale getir, üzerine bir de daha havalı bir isim, şıklık, hatta mesleğe/paraya dönüşebilme ihtimali ekle, al sana "takı tasarımı"! Tahtakale'nin nerede olduğunu bilen, eli ayağı tutan kadınların yarısı artık "takı tasarımcısı"!
Bazısı sadece boncukları ipe diziyor, bazısının yaptıkları o kadar zevkli ve orijinal ki, almak için iyi paralar verebilirsiniz. Kimisi "eserlerini" altın günlerinde satıyor, kimisi sadece eşe dosta hediye ediyor.
"Sosyete"den birçok genç hanım da takı tasarlıyor. Yurtdışından malzemeler getirtiyor, ufak bir atölye açıyor, hatta yaptıklarını tanıdıkların havalı butiklerinde küçük bir "köşe vitrini" açarak satıyorlar.
İş çığırından çıkıyor! Aşağı yukarı hergün, bizim dizinin kostüm bölümünü, takı tasarlayan ve işlerinin dizide bizim tarafımızdan takılmasını arzu eden bir hanım arıyor!
Bu arada bana doğumgünümde amatör bir takı tasarımcısı hanımdan bir kolye geldi ki, vitrinlerde olmayıp satışa sunulmaması herkese haksızlık! Bu "vesile"yle kendisine teşekkür ediyorum!
Bence bu trend burada kalmamalı. İncik boncuk deyip geçmemek lazım, yüzlerce takıcının yaptığı işlerden en iyilerinin seçilip satıldığı bir yerden ben de alışveriş ederdim doğrusu. Buradan takı tasarlayan bütün hanımlara birleşme çağrısı yapıyorum! Zaman sizin zamanınızdır!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA