YAZARA MAİL GÖNDER Şenbayrak döner

YAZARLAR / Bölgeler Yazarları

İyi döner, özenle yetiştirilmiş hayvanların özel bölgelerinden alınan etlerle yapılır…
Biftek diye bilinen etler, kuzu pirzolasının döşüyle birlikte pişer.
Seçilmiş etler baharatlarla bekletilir.
Sonra odun ateşi yanar.
Bu tarife göre köşe başındaki dükkanlarda satılana döner denemez.

***
Adanalı işadamı, turizmci Kenan Şenbayrak, Adana Döner'ini çok övmüştü.
Dönerin kralını bilirim…
Her dönere de 'döner' demem.
Oflu Nizam Usta bu işin bir numarasıdır çünkü…
Dükkanının önünde metrelerce 'döner' kuyruğu olan kaç dönerci var.
Kesinlikle kıyma kullanmaz, Ve bir yiyen kolay kolay başka bir döner yemez.
Öğleden sonra gitseniz döner bulamazsınız…

***
Kenan Şenbayrak'ın davetine önce aldırmadım…
Başka bir mesele için yeni oteline gidince tattım dönerini.
Nefismiş...
Lezzeti Nizam Usta'nın ki ile hemen hemen aynı.
Rejimdeyseniz yandınız
Doyumsuz bir lezzeti var.
Şenbayrak tandırı ateşledi.
Tavsiye ederim…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.