Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Kartal süt liman

Beşiktaş'ı günlerdir oynadığı futboldan daha iyi gördük. Özellikle İbrahim Üzülmez mükemmel oynadı. Fatih Sonkaya'ya da "Şimdiye kadar neredeydi?" diye sormak lazım. Pancu ve Ahmed Hassan da ayrı bir hareketlilik getirmiş.
Ama görünen o ki bu takıma 2. yarı ne zaman Sergen ve Tümer girdi, takım daha hareketli hale geldi, daha iyi organize oldu, daha fazla varyasyonun içindeydi. Her ne kadar rakibin çok kötü bir takım ve teknik kapasitesinin yetersiz olmasına rağmen sonuç olarak stres yönünden Beşiktaş sıkıntılıydı. Ama dün gece zor da olsa gelen galibiyet ve tur biraz olsun sıkıntıları dindirdi.
Alkışların en büyüğü dünyada benzeri olmayan 30 bin Beşiktaş taraftarına. İlk dakikadan son saniyeye kadar inanılmaz bir hırs ve inanılmaz bir destekle adeta Beşiktaş'a maçı aldırdılar.

Carew, 2.Lig'de oynayamaz

Del Bosque'nin - eğer görevine devam edecekse - şunu çok iyi bilmesi ve karar vermesi lazım. Orta sahanın göbeğinde Ahmet Yıldırım ile Tayfun olmuyor. Yaratıcı özellikleri sıfır. Hücuma destekleri sıfır. Belki bir tanesini savunmaya yönelik ön liberoda oynatabilir. Ama ikisi birden oldu mu Beşiktaş çok ağır, vasıfsız, organize olmayan bir takım görüntüsünde oluyor. Bu takımda Sergen, Tümer, Pancu, Fatih Sonkaya gibi oyuncuları biraz farklı görmek lazım. Gerçekten Beşiktaş'ı hareketlendiren, organizasyonu hızlandıran bu oyuncular olacaktır. Hoca sezon başı "Carew" diye tutturdu. Ama Carew şu haliyle bırakın Beşiktaş'ta, Türkiye İkinci Ligi'nde bile oynayamaz. O kadar ağır ki! Beli dönmüyor, sağa sola deplase olamıyor, bir korkuluk gibi ileride hareketsizce duruyor.
Sonuçta Beşiktaş çok önemli bir zamanda çok iyi oynamasa da gerekli turu kaptı. Bu tur gelmeseydi belki de Beşiktaş'tan giden sadece Del Bosque olmayacaktı. Ama bu tur geldi. Beşiktaş'ta çok şey süt liman oldu.
Beşiktaş'ın UEFA'ya teşekkür etmesi lazım. Belki de Del Bosque'nin kurtuluş maçında bir hemşehrisi düdük çaldı. O da güzel yönetti. Fevkalade oyun yorumu ve başarılı tespitleriyle hatasız bir yönetim sergiledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA