Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

"I love you" dan "Hırsız" Hagi'ye

Daha dün gibi hatırlarım, Galatasaray takımının o altın yıllarında 40 bin kişinin "I love you Hagi" diye bağırdığı yılları... Futbolunun son dönemlerinde Türkiye'ye gelmiş, Galatasaray'a 4 yıl üst üste Türkiye şampiyonluğunu kazandırmış ve nihayet 2000 yılında da UEFA Kupası'nı getirmişti Hagi...
O bir kahramandı. Galatasaray'da herkesin sevdiği saydığı, hatta zaman zaman "İmparator o mu, yoksa Fatih Terim mi" diye tartışılan adamdı.
Taraflı tarafsız herkes, sevmese de Hagi'yi sayardı. O bir barış elçisiydi. TürkiyeRomanya ilişkilerinde belki de başrol oyuncusuydu. Ama hayat öyle acımasız ki, koskoca Hagi, nereden nereye geldi. Trabzon yenilgisi sonrası yüzlerce Galatasaray seyircisi, haykırıyordu, "Hırsız Hagi" diye...

Sebep
altyapı eksikliği
Ne kadar yazık değil mi! Efsane isim, kendini efsane yapan camianın taraftarları tarafından acımasızca yerden yere vuruluyordu. Üstelik bu reaksiyonun sebebi, kesinlikle saha sonuçları değildi. Çünkü Hagi'ye teknik adam olarak bakıldığında bu sene için "Başarısız" diyemeyiz.
Mucize de olsa Galatasaray'ın hâlâ şampiyonluk şansı var. Üstelik ligi ikinci sırada bitirip, Şampiyonlar Ligi'ne katılması büyük olasılık. Peki bu ayağa düşüşün sebebi ne?
Cevap çok açık: Hagi'nin altyapı eksikliği.
Allah onu büyük futbolcu olarak yaratmış ama diğer bütün sosyal ve insani özelliklerini güdük bırakmış. Rezillikler Bursaspor'la oynanan kupa maçından sonra başladı. Düşünebiliyor musunuz? Galatasaray takımının hocası, kendi seyircilerini kendi yöneticilerinin manipüle ettiğini söyleyecek kadar pervasız. Transferlerin kendisine sorulmadan yapıldığını söyleyebilecek kadar duyarsız. Üstelik, özür dilediği halde "Ben başkan ve yöneticilerimden özür dilemedim" diyecek kadar düşüncesiz.

Evine dön artık Hagi
Bardağı taşıran son damla ise Kayseri'de yaşandı. Hagi, telefonunun çalındığını düşünerek düzinelerce kameranın önünde misketleri alınmış 5 yaşında bir çocuk gibi bağırmaya başladı. Böyle bir adam, büyük futbolcu olabilir, Romanya'da spor bakanı olabilir, çok zengin de olabilir ama
Galatasaray takımında hoca olamaz. Galatasaray bu yükü ve son aylarda yaşanan Hagi rezaletlerini taşıyamayacak kadar köklü ve ananelerine bağlı bir kulüp.
Yeter artık Hagi! Artık kendi ismine ve Galatasaray'a daha fazla zarar vermeden bu ülkeyi terk et. Hem kendini bitirdin hem Galatasaray'ın imajını zedeledin, takımı şampiyon yapsan bile evine dön Hagi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA