Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

7 Şubat 2010

Hafta sonu Polonya'nın başkenti Varşova'da 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın kuraları çekilecek. Aylar öncesinden hatırlıyorum, Futbol Federasyonu çok iddialı bir açıklama yapmıştı: "Kura çekim gününe kadar Milli Takım'ın hocası belli olacak ve kariyeri de Fatih Terim'i aratmayacak."
Daha da ileri gidip, "Kura çekiminde Milli Takım'ın antrenörü de yanımızda bulunacak" demişlerdi. Aslına bakarsanız daha 2-3 gün var. Ama tuhaf olan Milli Takımımızın teknik direktörünün hala belli olmayışı. Görünen o ki, Futbol Federasyonu hangi yabancı teknik adama el atsa elinde kalıyor. Ya teklifi kabul etmiyorlar ya sözleşmelerini feshedemiyorlar ya da parada anlaşamıyorlar.
Kim ne derse desin Futbol Federasyonu teknik adam konusunda sınıfta kalmıştır. Bu krizi iyi yönetemediler. 7 Şubat son gün dediler, kendilerini bağladılar. İlle de yabancı olacak dediler, bu kez de hayal kırıklığına uğradılar.

PANİK YAPMAMALI
Peki bundan sonra ne olacak? Ya önümüzdeki birkaç gün içerisinde panikleyip sırf yabancı olsun diye abuksubuk bir hoca ile anlaşacaklar ya da 7 Şubat'ta Milli Takımımızın grupları belli olurken, hocamız daha belli olmamış olacak.
Aslına bakarsanız Türk futbol kamuoyunu tatmin edebilecek bir yabancı hoca da müsait değil. O halde ne yapmak lazım? Pekala yerli bir teknik adama dönülebilir. Aslında 7 Şubat'ta da Milli Takım'ın hocasının belli olması da gerekli değil. Panik yapmamak, ille de yabancı olsun diye diretmemek bizce en sağlıklı yol olacaktır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA