Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Hesapta yoktu!

Şampiyonluk adayı Bursaspor'u ilk defa bu kadar çaresiz gördük. Dahası son iki senede defansif anlamda bu kadar çok hata yapan bir Bursa görmemiştik. Yan toplar olsun ya da defansın arkasına atılan toplar olsun; Bursaspor tanınmayacak kadar kötüydü. Gaziantep ise son yılların belki de en önemli performansını ortaya koydu. Özellikle ilk iki golde ortalara vurulan kafalar için Gaziantep'i kutlamak, ama Bursa defansını da yaptıkları yerleşim hatalarından dolayı eleştirmek gerek.
Gaziantep Almanya'dan Cenk diye bir oyuncu bulmuş; zıpkın gibi. Hem çabuk hem de futbol stratejisini iyi biliyor. Futbol altyapısı çok iyi. Bunda Almanya'da yetişmiş olmasının büyük payı var. Bursaspor şok golleri yiyince toparlanabilir diye düşünüyorduk. Aslında toparlanabilirlerdi de. Zira çok kritik bir dakikada Gaziantepli Dani kendi kalesine golü atınca Bursaspor maça tutundu. Batalla çok şey yapmak istedi, aslında ilk yarıda yaptı da. Ama ilk yarının son saniyelerinde kendisine yapılan penaltı çalınsaydı ve Bursa devre arasına berabere girmiş olsaydı sonuç farklı olabilirdi. Bursaspor ofansif anlamda tam bir kabuk değişikliği içinde. Daha önce Miller, dün de Altidore takıma monte edildi. Ama Altidore'un sakatlığı onu izleme fırsatını ortadan kaldırdı. Genç Türk teknik adamlar yavaş yavaş futbolda belli bir ekolü yerleştirmeye başardılar. Gaziantepspor'un transfer politikasına baktığımızda çok isabetli oyuncular almışlar. Wagner zaten kalitesini ispat etmiş, Cenk de bir yıldız gibi parlamaya başladı. Ama asıl önemlisi şu an için Türkiye liginin en iyi kalecisi olan Karcemarskas da onlarda. Dahası da var; Dany denen siyahi oyuncuları. Dün kendi kalesine gol attı ama o da bugün Türkiye'nin en önemli ve en çabuk defans oyuncuları arasında.

GÖÇEK PENALTIYI VERMEDİ!
Gelelim Hüseyin Göçek'e. Maç boyunca çok objektif ve disiplinliydi. Ama bence ilk yarının son dakikasında Batalla'ya yapılan penaltıyı vermedi. Hakemlere sormak lazım: Geçen hafta Eskişehir maçında Bursa aleyhine verilen penaltıya bakın; bir de dün Batalla'ya yapılan ama verilmeyen penaltıya bakın. Karar sizin...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA