Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Hakemler nelere kadir!

Trabzonspor'un dün yaptığı basın açıklaması elime geçtiğinde 'Eyvah lig yine karıştı' dedim. Trabzonspor Kulübü, artık Aziz Yıldırım'ın Kulüpler Birliği Başkanı olmasını istemediğini resmen açıkladı. Tıpkı Beşiktaş'ın da aylar önce açıkladığı gibi.
Peki bu açıklama niye yapıldı? Düşünüyorum; acaba Aziz Yıldırım Kulüpler Birliği Başkanı olarak Süper Lig takımlarının menfaatlerini mi kollamadı? Ya da naklen yayınlarda ve ödemelerinde problem mi var? Tabii ki nedenler artırılabilir. Ama bence bu açıklamanın tek nedeni Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçında yaşanan hakem hatalarıdır.
Fenerbahçe'nin attığı ilk golde yapılmış büyük hakem hatalarını, Trabzonspor görünen o ki hazmedemiş. Ve bir şekilde bu hataların yapılmasını Aziz Yıldırım ve onun Kulüpler Birliği Başkanı olmasına bağlamışlar. Daha açık konuşursak, Kulüpler Birliği Başkanı olmak Trabzonspor'a göre Fenerbahçe'ye bir ayrıcalık sağlıyor. Ve hakemler Kulüpler Birliği Başkanı olan Aziz Yıldırım'ın etkisinde kalıp Fenerbahçe lehine hata yapıyorlar. Trabzonspor'un bu açıklaması, bence son derece yanlış. Ve gerçekçi nedenlerden uzak.
Özellikle sezonun ilk yarısında hiç kimse Trabzonspor'un lehine yapılan hakem hatalarında Spor Bakanımız Faruk Özak'ı suçlamadı. Ne hikmetse bu sezon belki de ilk defa Fenerbahçe lehine hakem hataları yapıldığında Aziz Yıldırım'ın ismi, gündeme geliverdi. Sonuçta şunu görüyoruz ki, Türk futbolunda etik değerler centilmenlik ve Fair-Play, bir yerden sonra kalmıyor. Kim olursa olsun canı yanan haklı haksız herkesi suçlamaya başlayıveriyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA