Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

İşte futbol bu!

90 dakika bittiğinde keşke bu maç hiç sona ermese dedik. Son yıllarda seyrettiğimiz en heyecanlı, bol gol pozisyonlu, en gerilimli karşılaşmalardan biriydi.
Önce Şota yönetimindeki Kayserispor'u tebrik etmek lazım. Mükemmel bir futbol oynadılar.
Kötü goller yediler ama özellikle devre arasında yaptıkları yabancı transferler ve ortaya koydukları kontratak futbolu ile tam not aldılar.
Trabzonspor'da ise gerilim çok net hissediliyor. Gerek seyircide gerek futbolcularda büyük bir şampiyonluk baskısı var.

BÖYLE KAYIPLAR NORMAL
Dün gece Trabzonspor maça golle başladı.
Kayserispor tıpkı iki hafta önce Fenerbahçe karşısında yediği ilk gol gibi bir gol yedi. Kaleci Souleymanou'nun vuruşu kısa düştü ve Jaja'nın golü geldi.
Bu tür maçlarda, üstelik evinde ilk golü bulmak çok önemlidir. Ama buna rağmen Trabzonspor bir türlü oyununu rakibine kabul ettiremedi.
Bunun en önemli nedeni ise Kaysesirpor'un oyun düzeni ve yabancıları. Ziani ve Amrabat'ı seyrederken "İşte transfer böyle yapılır, Türkiye'ye gelen yabancılar böyle olmalıdır" dedik. Özellikle aralara attıkları paslar ve ters toplar mükemmel. Mesela ilk golde Serkan'ı sürükleye sürükleye getiren Amrabat, golü yaptırdı.
Aynı Kayserispor'un bir üçüncü golü var ki görülmeye değer.
Trabzonspor attı, yedi; sonra mağlup duruma düştü ve sonunda beraberliği kurtardı.
Ama Kayserispor'un ikinci yarıdaki futboluna baktığımızda Avni Aker'de galibiyeti hak eden taraftı sarı-kırmızılı takım.
Sonuç olarak böyle kayıplar şampiyonluk mücadelesinde normal karşılanmalı.
Üstelik Kayserispor ligin çok iyi takımlarından biri.
Artık lig yarışı çok kızıştı ve rakipler neredeyse başa baş geldiler. Durum böyle olunca da hakemlere büyük iş düşüyor.

PENALTI VE KIRMIZIYI ATLADI
Gelelim karşılaşmanın hakemi Yunus Yıldırım'a... İkinci yarıda Kayserispor'un çok net bir penaltısını vermedi. Mehmet Eren'e yapılan hareket o kadar açık bir penaltı ki Yunus Yıldırım'ı anlamak mümkün değil.
Yine aynı hakem Burak'ın ceza alanı dışında topuğuna yapılan müdahaleyle yerde kalmasına 'devam' dedi. Oysa karar hemen çizginin dışında bir serbest vuruş ve bariz gol şansı engellendiğinden kırmızı kart olmalıydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA