Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Galatasaray'ı bekleyen tehlike

Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde de temel kural, yargı kararlarının nihai olduğudur. Galatasaray'ın 27 Mart'ta yapılan Mali Genel Kurul'u hukuka göre belli yanlışlar içeriyor. Ve bu nedenle yine hukuka göre Mayıs ayının ortasında Galatasaray bir seçim yapamaz. Bunu, biz değil, Beyoğlu Mahkemeleri söylüyor. Yani, mahkemeye göre 27 Mart'taki Genel Kurul'da belli usulsüzlük ve Dernekler Kanunu'na aykırılıklar olduğundan dolayı Adnan Polat'ın ibra edilmemesi hukuken geçerli değil.
Peki şimdi ne olacak? Polat haklı. Mahkeme kararına rağmen bir şeyi yapmak çok önemli bir suçtur. Peki seçim yapmazsa ne olacak? Görevine devam edecek. Diyelim ki; Adnan Polat gerçekten seçim istiyor. O halde bu seçim en erken Haziran ayının sonlarında olabilir. İşte bundan sonra Galatasaray için felaket başlıyor.

TRANSFER KRİZİ
Haziran sonunda göreve gelecek yönetim teknik direktörü nasıl bulacak? Diyelim ki; önceden bulmuş olsunlar. Yeni yerli ve yabancı oyuncuları nasıl transfer edecekler? Kamp programını kim yapacak? Hangi oyuncu Galatasaray'ı bekleyecek? Olan yine Galatasaray'ın önümüzdeki sezonuna olacak.
Çözüm; zor gibi görünüyor ama aslında çok basit. Polat, Aysal, Helvacı ve Kıran bir araya gelip, oturup konuşmalılar. Ve en mantıklı çözüm, Polat yönetiminin bir yıl daha devamında olacak gibi görünüyor. Aksi halde kaybeden 106 yıllık camia olacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA