Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Galatasaray klasiği

ASLINDA dünkü derbi için "Galatasaray attı ve üzerine yattı" da diyebilirdik. Zira sarı-kırmızılılar iki gol buldu ama bu iki golün arasındaki 53 dakika boyunca hücum anlamında başka pozisyon yaratamadı. Tabii bundan dolayı da Galatasaray'ı fazla eleştirmemek lazım. Çünkü Galatasaray'ın özellikle deplasmanda oyun tarzı bu. Çok garantili oynuyorlar. Kapanıyorlar, rakibe alan bırakmak istemiyorlar.
Galatasaray'ın tüm bu çabalarına karşın Beşiktaş'ın ilk yarıda çok önemli iki pozisyonu var: İlkini Holosko kaçırıyor. Topa çabuk vursa, ya da çapraza çekmese golü yapabilirdi. İkincisi ise Fernandes adına bir skandal. Ani gelişen bir pozisyonda Fernandes topla buluşuyor ve Galatasaray defansını dengesiz yakalıyor. İşte o anda topu Quaresma'ya çıkarsa çok önemli bir pozisyon daha doğacak. Ama Beşiktaş'ın en önemli kozlarından Fernandes vurmayı tercih ediyor ve kötü vurunca da Beşiktaş fırsattan yararlanamıyor. Bulduğu bir-iki pozisyona rağmen Beşiktaş'ın çok savruk bir futbol oynadığının altını çizelim. Galatasaray'ın üzerine bir kere bile organize gelemediler. Quaresma sıfır, Veli sıfır. Diğerlerinin de çoğu sıfır. Ve pek tabii ki futbolu çok geriye gitmiş bir Beşiktaş'ın da dün gece başarılı olması imkansızdı. İkinci yarı Galatasaray 1-0 öndeyken yine Muslera için övgü dizeceğimiz müthiş bir pozisyon var. Belki koskoca maçta Veli'nin yaptığı tek olumlu hareket attığı şut. Onu da Muslera aynı güzellikte kurtarıverdi.

FARKI KORUDU VE...
Tüm bunlara bakınca Galatasaray'ın iyi oynamasa da haklı bir galibiyet aldığını söylemeliyiz. Ve bu galibiyet şampiyonluk yarışında çok önemli bir üç puan getirdi. 6 haftalık mini lig öncesindeki puan farkını korumakla kalmadılar, en yakın rakipleri Fenerbahçe bir iç saha maçını, G.Saray ise bir deplasmanı geçti.
Uzatma dakikalarında yaşananlara ise söyleyecek uygun bir kelime bulmak zor. Bunlarla ilgili şimdilik sadece yayıncı kuruluşla ilgili bir yorum yapacağım. Basının görevi bütün olayları göstermektir. Ama maç bitiyor; LigTV yayını kesiyor. Hangi hakla olayları göstermiyor? Bunun adı sansürdür.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA