Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGELSİZ EKONOMİ CEMALETTİN GÜRSOY

Küçüklerden büyük ders

Sakatlar Haftası'nın son günü. Bir hafta boyunca yaklaşık 10 milyon engelli yurdun çeşitli yerlerinde yaptığı etkinliklerle eğitim, iş-aş, ulaşım, sağlık, özürlü maaşı, rapor sorunları ve emeklilik gibi birçok konuda yaşadığı sıkıntıları gündeme taşıdı. "Ayrımcılığa uğramadan eşit şartlarda yaşam" sloganıyla Türkiye Sakatlar Derneği öncülüğünde 10 sivil toplum örgütü Taksim'deki Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak sıkıntılarını dile getirdi.
Bu özel günde Taksim'deki etkinliğin ardından soluğu İstanbul Ceylan Intercontinental Hotel'de aldım. Burada Renault, Total ve Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği'nin düzenlediği Herkes İçin Güvenlik Uluslararası Afiş Yarışması Türkiye Finali'ni izledim. Ana teması "Okula güvenlik içinde gidelim" olan yarışmaya, Sokakta İlk Adımlar proje uygulama okullarından toplam 897 afiş katıldı. Bu yıl altıncı kez gerçekleştirilen yarışmanın Türkiye finalisti TED İstanbul Koleji Vakfı Özel İlköğretim Okulu 3 E sınıfı oldu. Bu duyarlı ve başarılı öğrencilerimiz, 5-7 Haziran'da Fransa'da Eurodisney'de düzenlenecek "Uluslararası Herkes İçin Güvenlik Buluşması" nda Türkiye'yi temsil edecek.
Trafik konusunda büyüklerden umudu yitirdik.
Trafik kazalarını ve sakat kalmaları önleyebilmek için gelecek çocuklarımızda...
Bu arada Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf 'Sakatlar Haftası'nda iki sevindirici haber verdi.
1- Seyahat eden engellinin refakatçisinden ücret alınmayacak.
2- Ağır engeliye bakan kişi 545 lira maaş alacak. Konuyu geniş olarak haftaya işleyeceğim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA